Ingezonden door Eefje van der Harts, foto Els Barnas:DIOK boekt zuinige overwinning in Zeeland (6-16)

In de wetenschap dat het zich al geplaatst had voor de play-offs, reisde DIOK1 dit weekend af naar Zeeland om in Middelburg te spelen tegen promovendus Oemoemenoe. Die ploeg had tegen DIOK niks te verliezen, en kon dus frank en vrij spelen. Het leverde een boeiende wedstrijd op, waarbij DIOK veel moeite had met de taaie Zeeuwse defensie. DIOK besliste de wedstrijd pas in de laatste minuten en won uiteindelijk met 6-16. Een zuinige, typisch Zeeuwse overwinning voor DIOK, die DIOK wel stevig op de derde plek van de ranglijst houdt.

DIOK begon goed aan de eerste helft en kwam via twee gescoorde penalty’s van Leon Koenen op een 0-6 voorsprong. Twee keer leek het er op dat DIOK ook een try gescoord had, maar de scheidsrechter – die eerder een hoofdwond over hield aan een ongelukkige botsing met een van de spelers – oordeelde anders. Het was ook de verdienste van de verdediging van Oemoemenoe dat DIOK er niet doorheen kwam, zij verdedigden hun lijn als leeuwen.

In de tweede helft maakte DIOK het zichzelf nog moeilijker, en zag het Oemoemenoe langszij komen: 6-6. Er was geen doorkomen aan door de Zeeuwse muur van verdedigers. DIOK had een gescoorde penalty van scrum-half Riaan Smal nodig om weer op voorsprong te komen. En net toen iedereen zich neergelegd leek te hebben bij een 6-9 eindstand, sloeg DIOK in de slotminuten alsnog toe. Op het moment dat Oemoemenoe wegens een gele kaart met een man minder stond, scoorde DIOK dan eindelijk de verlossende try. Ook de conversie was raak, waardoor de eindstand op 6-16 kwam. Niet helemaal de uitslag waar DIOK vooraf op gehoopt had, maar elke overwinning is er een. Nu kan de focus richting de uitwedstrijd in Castricum. Daar zal DIOK beter spel moeten laten zien, wil het de winst mee terug naar Leiden nemen.

Advertentie