Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:Castricumse Rugby Club niet langs RC Hilversum

Ondanks het gedreven spel, is de Castricumse Rugby Club niet in staat gebleken zich te ontdoen van de thuisploeg. Alle punten bleven in handen van Rugby Club Hilversum, de eindstand 31-17. The Dukes nestelen zich weer in de top vier ten koste van Amstelveen, Diok boekt een kleine zege in Middelburg bij Oemoemenoe. De tweede clash in de top zes werd ruim in het voordeel van Den Haag beslist, met ’t Gooi als lijdend voorwerp. Eemland deed goede zaken in hun strijd om aansluiting bij de top zes door een overwinning op Waterland en the Hookers passeren Oemoemenoe op de ranglijst door een overwinning op en in Utrecht. Castricum, ’t Gooi en Eemland vechten voor de laatste twee plekjes in de kampioenspoule, ontknoping binnenkort in het Ereklasse theater.

Meer verdient

Na de harde reality check tegen Den Haag, moest er weer vooruit gekeken worden. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, dus onverschrokken werd er aangetreden tegen de koploper RC Hilversum. De formatie van Cas RC licht gewijzigd ten opzichte van vorige week. Zo startte Rico Hoogenboom, Joost Kramer en James Makea in de basis. De wedstrijd startte met één minuut stilte als stijlvol eerbetoon aan de overleden Nelson Mandela. Ploegen volledig in evenwicht tot ver in de eerste helft, aan dit evenwicht werd een eind gemaakt door tries van Nicky Janssen en Ben Stew, waarbij Fedde Lingsma één maal de conversie benutte. Op slag van rust wist Makea namens de gasten wat terug te doen na een mooie break van Kramer. Menno Rechsteiner wist de conversie niet te benutten. Na de thee hielp een gele kaart, voor een foutieve tackle van Romain Raine, RCH verder in het zadel. In deze periode kregen de Castricummers twee tries te verwerken van Dirk Danen en Lingsma, die en passant ook de bonus verzilverde. Kramer verzachtte het leed door een steel met een geconverteerde try als gevolg. De herwonnen spirit gaf Cas RC “vleugels” en het duurde niet lang eer de inzet werd beloont door een try van Kevin Bakker na hard werken van het pack. Helaas was plaaggeest Janssen paraat om het vonnis te vellen met een try voor de thuisploeg, waarmee de eindstand werd bepaald op 31-17. Het getoonde spel van de Castricummers had eigenlijk een beloning verdiend, maar zoals wel vaker is het leven niet altijd eerlijk.

Het circus gaat volgende week verder met de thuiswedstrijd tegen LRC Diok. De puzzel wordt langzaam opgelost. Voor het eind van dit jaar, tenminste als de Winter niet zijn intrede doet, weten we wie, wat, waarom in het vervolg van de Lotto Ereklasse volgend jaar.

Advertentie