Samenvatting

Chris Lane en de Nederlandse Rugby Bond (NRB) hebben een overeenstemming bereikt over een aanstelling als hoofdcoach van de Dames Rugby Sevens tot en met de zomer van 2016. De 47-jarige Australiër is vanaf 1 december 2013 officieel in dienst van de NRB.

Lane komt over van de Australische Rugbybond (ARU) waar hij ook hoofdcoach van het Dames Sevens team was. Daarvoor deed hij ervaring op als programmacoach in het High Performance programma van de ARU.

De kersverse hoofdcoach laat weten uit te kijken naar de nieuwe uitdaging. “De afgelopen twee jaar heb ik het Dames Sevens team op de voet gevolgd en ik ben altijd onder de indruk geweest van hun rugbyskills en atletische vermogen. Er staat een trainingsprogramma van wereldtopniveau en ik kijk er naar uit om dit programma met mijn vaardigheden, kennis en ervaring naar een nog hoger niveau te tillen.”

.@laney1566 I´m excited about my appointment as head coach #Dutch7Ladies and looking forward to sharing my knowledge, experience and skills.

Chris Lane, Hoofdcoach Dames Rugby Sevens

Met behulp van het Womens Rugby Recruitment (WRR) vertegenwoordigd door Lee Bennet en Royd Hendriks zijn Lane en de NRB bij elkaar gekomen. Royd Hendriks, European Recruit Manager voor WRR laat weten trots te zijn Lane naar voren geschoven te hebben als kandidaat. “WRR was tijdelijk oranje gekleurd tijdens het recruitment proces, dit mede doordat de laatste drie kandidaten allen vertegenwoordigd waren door WRR.”

Eind januari zal de NRB een persconferentie organiseren, waarbij Lane en zijn programma voor de dames sevens tot en met de Europese Kampioenschappen in juni 2014 gepresenteerd worden aan de pers.

Over Dames Sevens

De Dutch Sevens Ladies is het Nederlands Dames Rugby Sevens Team voor zeven tegen zeven rugby. Sevens wordt, net als het klassieke rugby, op een groot veld gespeeld. In september 2011 behaalde het team een derde plaats op het EK. Sindsdien zijn de Dutch Sevens Ladies fulltime professionals.  De elite selectie bestaat uit vijftien vrouwen. Met EY als trotse hoofdsponsor en NOC*NSF, CTO Amsterdam en Cura Fysiotherapie als partners, wordt er gewerkt aan het niveaubehoud en de ontwikkeling van een topteam.

De NRB en Rugby Nederland staat voor Integriteit – Passie & Plezier – Kameraadschap – Discipline – Respect

via Chris Lane nieuwe hoofdcoach Dames Rugby Sevens.

Advertentie