Chris Lane
ANP / NOS

De Nederlandse Rugby Bond NRB heeft de Australiër Chris Lane als bondscoach gestrikt voor de sevens-vrouwenploeg. De trainer heeft een contract tot medio 2016 getekend en is deze week met zijn werkzaamheden begonnen.

De 47-jarige Lane komt over van de Australische rugbybond waar hij tot juni ook hoofdcoach van het sevens-vrouwenteam was. Hij is de opvolger van de Zuid-Afrikaan Gareth Gilbert, die zijn aflopende contract als hoofdcoach niet verlengd zag worden.

De Nederlandse vrouwen werden in juni op het WK in Moskou tiende. De bond heeft ingezet op deelname aan de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en hoopt dat met Lane te bewerkstelligen.

Lane laat weten uit te kijken naar de nieuwe uitdaging. \”De afgelopen twee jaar heb ik de ploeg op de voet gevolgd en ik ben altijd onder de indruk geweest van hun rugbyskills en atletische vermogen. Er staat een trainingsprogramma van wereldtopniveau en ik kijk er naar uit om dit programma met mijn vaardigheden, kennis en ervaring naar een nog hoger niveau te tillen.\”

via Australische bondscoach rugbysters – NOS Sport.

Advertentie