Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

Castricumse Rugby Club kansloos tegen Haagsche RC

De Haagsche Rugby Club verkeert in blakende vorm, dat was overduidelijk na de 13 – 46 overwinning op de Castricumse Rugby Club afgelopen zaterdag. Op haar eigen thuisbasis moest CasRC lijdzaam toezien hoe een ontketend HRC de bovenliggende partij was. Hilversum, Amstelveen waren de andere ploegen die vijf punten in de wacht sleepten, door Eemland en Utrecht te verslaan. ’t Gooi, Diok en Oemoemenoe triomfeerden ook, maar moesten het bonuspunt aan zich voorbij laten gaan tegen Waterland, the Dukes en the Hookers. Drie teams hebben al voldoende afstand genomen van de huidige nummer zeven RC Eemland, de rest moet nog keihard aan de bak om een top zes plaats af te dwingen. De Duinranders bezetten nu plaats vier met de hete adem van ’t Gooi en the Dukes in hun nek en als outsiders Eemland en Oemoemenoe.

Niet bij machte het tij te keren

Het is een zwaar programma dat de Castricumse Rugby Club nog heeft af te werken. Hoe zwaar bleek wel in het onderling treffen met de ploeg uit Den Haag. De start van de thuisploeg was veelbelovend door een try van Romain Raine en een penalty van Menno Rechsteiner, daarna was het eigenlijk achter de feiten aan lopen. Cas kwam tekort in de scrums en line-outs, waar veel voordeel uit gehaald kan worden. Deze boodschap had HRC goed begrepen en elke kans op een scrum werd aangegrepen om de voorwaartsen te “slopen”. Er was geen houden aan, zodat de backs met veel snelheid en fantasie de minst geslagen verdediging van de Ereklasse het nakijken gaven. Natuurlijk werd er door de kerels van Lister Kire en Rodney Hermans hard gewerkt om het tij te keren en even leek de spirit terug in het team na de try van Mark Wokke, maar toen deze onmiddellijk gepareerd werd, was de ban gebroken. Het eindresultaat is bekend, een ietwat geflatteerde score, maar de feiten liegen er niet om. Den Haag was een klasse beter afgelopen zaterdag. Aan de coaches nu de taak om de teleurstelling om te buigen in een aanvalsplan voor behoud top zes.

Zaterdag 9 December belooft een koude dag te worden, echter wij hopen dat de wedstrijden gewoon doorgaan en rekenen op uw steun. De Castricumse Rugby Club gaat op bezoek bij koploper Hilversum, met de KO van 15.00 uur.

Advertentie