Michiel Snijders, via FB : Sjoukje ziet twee bevriende clubs de strijd aangaan

Aan het begin van het seizoen wordt tussen de Bassets en de DSR-C traditioneel de Sjoukje bokaal gespeeld, altijd een indicatie over hoe de verhoudingen gedurende het seizoen zullen liggen, tussen de twee bevriende Eerste Klasse Club.Ondanks dat DSR-C dit jaar Sjoukje mee mocht nemen, won de Bassets de thuiswedstrijd in de competitie met ruime cijfers, en dus moest er in Delft gevreesd worden voor de return. Het grote pack van de Bassets en het kickgeweld van flyhalf Roger Scheffer dwong in de eerste minuten dan ook meteen respect af, en Delft werd richting het eigen trygebied gedrukt, door een prachtige uitval langs de flanken, was het echter Ruud Selker die voor de studenten de score wist te openen, waarna DSR-C wat meer in hun spel kwam, en de patronen los kon laten op de mannen uit de Bollenstreek, en na een vloeiende aanval werd de stand door de studenten naar 10-0 getild. Direct daarna liet Roger Scheffer zijn klasse zien, door een snel genomen penalty vliegensvlug het trygebied van Delft in te brengen, en zodoende de spanning in de wedstrijd totaal terug te brengen en er met 10-7 gerust werd.Na de pauze was het echter een ander verhaal, de studenten kregen meer grip op de grote voorwaartsen van de Bassets, en het veelvuldig gebruiken van de ruimtes door de driekwarten in het rooz/zwart, begon de Bassets nu op te breken, prop Lars Stevens tekende voor de try die de wedstrijd op slot gooide, en een paar minuten later deed zijn collega prop er nog een schepje boven op door ook een vijfpunter te drukken en zo het bonus punt binnen te halen.Door een aantal slordigheden op de tryline van de tegenstander haperde de teller bij de 23-5 eindstand, die referee Harry van Oostrom op het formulier noteerde, waardoor in dit seizoen Sjoukje beide teams een overwinning gunde.Volgende week wacht de return van de Studentenderby tegen de Rotterdamse Studenten, in Rotterdam, wederom een zware opgave in de decembermaand voor de mannen uit Delft.

Advertentie