Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK heer en meester tegen Dukes (25-13)

Voor het eigen thuispubliek hebben de heren van Leidse rugbyclub DIOK een knappe overwinning geboekt op RC The Dukes (25-13). Na een benauwde 13-3 ruststand kwamen de Dukes in de tweede helft aanvankelijk gevaarlijk dichtbij: 13-8. Maar dankzij twee tries en een conversie liep DIOK alsnog uit naar een comfortabele voorsprong. DIOK moest in de slotfase weliswaar nog try tegen incasseren, maar trok wel verdiend de overwinning naar zich toe: 25-13. Een knappe prestatie, die DIOK nu al in de play-offs brengt.

DIOK begon goed aan de eerste helft en na vijf minuten wist Chez Crosby de score te openen. De Dukes drongen wel aan, maar kwamen aanvankelijk niet verder dan een gescoorde penalty. Omdat ook DIOK nog twee penalties raak schoot, gingen de teams met 13-3 de rust in. Dat was overigens vooral de verdienste van DIOK, want tijdens die eerste helft zorgden de Dukes ruim tien minuten lang voor stevige pressie in de 22m van DIOK. DIOK verdedigde haar eigen lijn echter als leeuwen, en voor de Dukes was er geen doorkomen aan. Hoewel het verdedigen veel krachten had gekost, kreeg de moraal van de ploeg wel een boost omdat het de Dukes van scoren kon afhouden.

In de tweede helft ging DIOK weer vol in de aanval. Toch waren het de Dukes die als eerste scoorden uit een discutabele interceptie (offside positie). DIOK liet zich niet van de wijs brengen en Nic Altink scoorde knap aan de buitenkant. De conversie ging op de paal, maar de 18-8 voorsprong stond. Nog geen tien minuten later kreeg DIOK de winnende try op een presenteerblaadje aangereikt. Tom Altink tackelde zijn tegenstander vol op zijn armen, waardoor diens pass recht in de handen van DIOK fly-half Brendan McKavanagh terecht kwam. Met dat cadeautje wist hij wel raad, en dus kon hij recht onder de palen scoren. Dankzij de rake conversie van Leon Koenen werd het zo 25-8.

Met nog bijna een kwartier te spelen, leek de overwinning al bijna binnen. Toch kwam het slotakkoord op naam van de Dukes, die via hun winger nog een eretry scoorden. Verder dan 25-13 kwamen de Dukes gelukkig niet, en dus konden de DIOK heren hun terechte overwinning vieren. Dankzij deze overwinning stijgt DIOK een plaatsje naar plek 3 op de ranglijst. DIOK is niet meer te achterhalen door nummer 7 Eemland, en dus is DIOK – met nog 3 wedstrijden te spelen in de eerste competitiehelft – nu al zeker van de play-offs. Dat is een heerlijk uitgangspunt voor de volgende wedstrijd tegen Oemoemenoe (Middelburg).

Advertentie