Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets op de goede weg terug

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim startte na twee weken de competitie weer. In die twee weken zonder competitieverplichtingen hebben The Bassets zeker niet stil gezeten en hebben ze het gebruikt voor training en een oefenwedstrijd in Schotland, waar ze een dijk van een wedstrijd neerzette tegen de Maryfield Wanderers, die ze met 7-23 wonnen. Dit gaf het trainersduo Robbert Broers en Roger Scheffer goede stof tot nadenken, hoe zij de juiste spelers op de juiste positie konden neerzetten tegen hun opponent voor de wedstrijd in Sassenheim tegen HRC uit Den Haag. Op klokslag half drie stonden diverse schaakstukken anders opgesteld dan voorheen het geval was. Zo was de Arabische volbloed Amin L`mal, die rugby is bijgebracht op de spijkerharde velden van Marokko, naar het hart van de ploeg gehaald om gaten te creëren in de HRC en de Australier Damien Stevens, die in zijn geboorteland met rugby is groot geworden, als extra troefkaart om het vuur eens flink aan te wakkeren. Het plan van Broers en Scheffer werkte uitstekend. The Bassets zetten HRC muurvast. Aanvallen liepen gesmeerd en defensief zat het nagenoeg potdicht, zodat The Bassets in de 1e helft konden uitlopen door try’s van Bob Koppier, Dennis Wagner en Jay Bontje en een penalty van Koppier de stand op 18-5 kon zetten. De 2e helft was iets slordiger, maar een try van weer Wagner en good old Michiel vd Plas kon de middag voor Broers en heel The Bassets niet meer stuk. Een try tegen kon dan ook niemand meer deren, want met een dik verdiende 30-12 en het verstrijken van de tijd was het vlaggenschip van The Bassets voorlopig weer in veilige haven om volgende week weer uit te varen naar hun sportieve vrienden en rugby rivalen DSR-C in Delft, K.O. 14.30 uur.

Advertentie