Ingezonden door Yvonne de Water:

Kop is eraf voor damesteam Hookers

Na anderhalf jaar keihard trainen, konden de dames van rugbyclub The Hookers afgelopen zondag dan eindelijk voor het eggie spelen. In een spiksplinternieuw tenue, gesponsord door het gezelligste café van Hoek van Holland ´Back in Time´, mochten de Hoekse dames in de Jonghe welpen competitie aantreden tegen de Jonghe welpen van THOR uit Delft. In deze competitie spelen allemaal nieuwelingen, die hun eerste wedstrijden spelen. Hoewel de dames van THOR regelmatig meetrainen met het eerste damesteam van hun club, dat uitkomt in de hoogste klasse, kon het damesteam van The Hookers goed meekomen. Nienke Groeneweg redde de eer met een prachtige try. De stand was uiteindelijk 5-25 voor THOR. De komende maanden spelen de dames van The Hookers nog een vijftal wedstrijden in de Jonge welpen competitie. Het seizoen wordt afgesloten met een beachrugbytoernooi op Ameland. Het damesteam van The Hookers kan altijd nieuwe enthousiaste en sportieve meiden gebruiken. De leeftijd varieert van 18 tot 52 jaar. Nieuwsgierig geworden? Kom dan eens naar een training op woensdagavond van 19.15 – 20.30 uur en ervaar zelf hoe leuk het is!

En nog even wat achterliggende info:

In de 80’er jaren hadden The Hookers ook een damesteam dat zelfs in de landelijke competitie speelden. Regelmatig zijn
er pogingen geweest weer een damesteam te starten echter zonder succes.
De meeste Nederlandse Rugbyclubs hebben een dames team en de Nederlandse dames sevens spelen op een zeer hoog niveau.
The Hookers zijn dus verheugd dat ook zij nu weer een damesteam hebben.

De dames krijgen training van oude rotten in het vak Ron Groeneweg en Peter Leone.

Foto is gemaakt door Joyce Huis en op de foto is een mooie tackel te zien van Nienke Groeneweg

Advertentie