Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK maatje te groot voor Amstelveen (13-55)

Uit in Amstelveen bleken de DIOK heren een maatje te groot voor hun tegenstander. Na een 3-17 ruststand liep DIOK in de tweede helft compleet over Amstelveen heen, met een 13-55 eindscore als gevolg.

Amstelveen won nog niet dit seizoen, dus heel verrassend was de overwinning voor DIOK niet. Helemaal als je bedenkt dat DIOK aantrad met vijf Oranje internationals, die de afgelopen twee weken nog interlands tegen Litouwen (winst) en Zwitserland (gelijk) afwerkten. Onderschatting en gemakzucht lagen op de loer, maar daar was vandaag absoluut geen sprake van. DIOK begon furieus aan de wedstrijd en wist Amstelveen al in de eerste helft te slopen. Via tries van o.a. Tom Altink en Vincent Grimbergen was het bij rust zo al 3-17.

In de tweede helft bleek hoeveel kracht Amstelveen verspeeld had met het verdedigen in de eerste helft. DIOK ging vrolijk door met scoren via o.a. Brendan McKavanagh en Thom de Ruijter, waarna de teller pas bij 13-55 stopte. Een belangrijk resultaat voor de punten op de ranglijst, waar DIOK nu 4de staat op drie punten gevolgd door de Dukes. Laat dat nou net de tegenstander van volgende week zijn. DIOK speelt dan weer thuis, en zal met veel zelfvertrouwen naar deze wedstrijd toewerken.

Advertentie