Ingezonden door Richard Veldman:
Dames WAD worstelen zich naar overwinning

Na drie weken geen wedstrijden gespeeld te hebben wisten de dames van WAD (Wageningen-Amersfoort-Doetinchem) zich op een stormachtige zondag terug te worstelen naar de eerste plaats in de competitie. Het was een zeer fysieke wedstrijd met veel voorwaardse spel.
WAD begon goed door de tegenstanders te verrassen met twee snelle tries, maar toen de Leidse DIOK dames wakker werden moesten de dames van WAD erg hard knokken. Tot aan de rust wisten de dames echter wel hun voorsprong te behouden.
De DIOK dames die al wat langer mee draaien in de 1e klasse en duidelijk wat meer massa aan hun kant hadden, waren vooral in de scrum een stuk sterker dan WAD. Een aantal keren werden de eerste 8 van het WAD-team op hun plaats gezet door de Leidse dames. Echter heeft het WAD team aardig wat fitte voorwaardsen, dus terwijl het spel voort duurde wisten de dames de bal ook veilig te stellen in de scrum.
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd stonden de Leidse dames nog voor, maar door een twee doorbraken van Alexia Mouvraris, kwam WAD toch als betere uit de wedstrijd en werd de eindscore 39-27.

Advertentie