Ingezonden door Mieke Doll, geschreven door Bart Maartens, foto Wim Peperkamp:

Rugby Interland in je eigen achtertuin.

De Bakkumse Roy Schermer is de Hooker van het Nederlandse rugby vijftiental dat vorige week in Israël met 54-8 een knappe prestatie neerzette. Hard trainen en goed teamspel werpt zijn vruchten af. Door de aanleg van een kunstgrasveld in het Nederlands Rugby Centrum in Amsterdam zal Oranje aanstaande zaterdag 9 november in Castricum tegen Litouwen aantreden. Op sportpark Wouterland is de Kick-Off om 15.00 uur en de inzet is een mogelijke promotie naar poule 1B. De basis vijftien bestaat onder meer uit Sam Brouwer die oorspronkelijk van rugbyclub ‘De Wrotters’ uit Gorredijk komt en zich de eerste Friese international mag noemen. Ook Schermer verwacht in de basis te starten. Dat wordt dan een interland die min of meer in zijn eigen achtertuin gespeeld wordt. De Bakkummer staat midden in de eerste rij van de scrum, is in bloedvorm, en speelt als een terriër. Zijn doofheid is misschien zo nu en dan ongemakkelijk maar in het goede samenspel wordt dat altijd snel opgelost. Roy Schermer heeft er dan ook vreselijk veel zin in. Om niet alleen met het eerste van de Castricumse Rugby Club goed te presteren maar ook in zijn Oranje shirt. De bondscoach Alex Chang zal dus een beroep op hem doen. En dat doet hij wel meer. Want Roy is zijn vaste hotel kamergenoot geworden. De coach snurkt namelijk zo luid dat alleen Schermer daar geen last van heeft.

Advertentie