Ingezonden door Richard Veldman:
Wageningse rugbyers versterken koppositie

Door directe concurrent ERC’69 in Enschede met 15-0 te verslaan hebben de rugbyers van RC Wageningen de koppositie in de vierde klasse oost verstevigd. In een spannende pot waren het tries van Daniel Weber (2x) en Jeroen Van Gastel die de beslissing brachten.

Beide teams waren gebrand op een overwinning en dat leidde ertoe dat fel werd verdedigd. Het spel speelde zich in de eerste helft dan ook grotendeels op het middenveld af. Voor Wageningen gingen Koos Gruntjes en Marco Kerstholt voorop in de strijd door met grof geweld de Enschedese muur te slechten. Beide teams hadden moeite om het fasenspel af te ronden waardoor vaak na 3 of 4 fases de bal verloren ging. Het was uiteindelijk Daniel Weber die de ban brak en na een goede aanval scoorde voor Wageningen. De Wageningers hield de druk hoog op de Enschedese verdediging waardoor Van Gastel uiteindelijk kon scoren. Door de windige omstandigheden werden de conversie gemist. In de tweede helft kwam Enschede beter in de wedstrijd en probeerde Wageningen in haar eigen 22-meter gebied vast te zetten. Hoewel vrijwel op de tryline werd gespeeld hield Wageningen de verdediging dicht. Uiteindelijk kon Weber nogmaals scoren na een snelle uitbraak waarmee de eindscore van 15-0 was bereikt.

Advertentie