Ingezonden door Mieke Doll:

Castricumse Rugby Club neemt horde EZRC Oemoemenoe

Zo vlak voor de interland Nederland – Litouwen heeft de Castricumse Rugby Club een eenvoudige zege geboekt tegen de promovendus EZRC Oemoemenoe. Op Wouterland werd het 62 – 0, waardoor het doelsaldo weer flink in de plus gaat. Het waren vandaag de thuisploegen die de winst naar zich toetrokken. De beoogde top zes liet van zich spreken met klinkende overwinningen. Hilversum, Haagsche, the Dukes en ‘t Gooi wonnen van respectievelijk the Hookers, Amstelveen, Waterland en Utrecht. Vandaag ging de aandacht vooral naar de kraker Diok tegen Eemland. Ook hier werd door de thuisploeg gewonnen, maar met aanzienlijk kleinere cijfers, waarmee Eemland een punt mee naar huis neemt. De Castricummers blijven na deze overwinning op zilver staan, Hilversum heeft nog steeds een iets hoger doelsaldo.

Had meer ingezeten!

Met de blik omhoog, blakend van zelfvertrouwen traden de Castricummers aan tegen de nieuwkomer EZRC Oemoemenoe. Hetzelfde Oemoemenoe dat het menig tegenstander lastig maakt in de Lotto Ereklasse. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, immers onderschatting is menigmaal Cas RC fataal geworden. Dus vanaf de start vol aan de bak, de tegenstander murw spelen, verdedigend geen steken laten vallen en scoren, vooral scoren. Deze boodschap van trainers Lister Kire en Rodney Hermans hadden de mannen goed in hun oren geknopt. Na tien minuten werd de ban gebroken en zorgde Joost Kramer voor de eerste punten op het score bord. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Rob van der Velden, Roy Schermer, Sven Berg waar bij de laatste try de eerste conversie werd raak geschoten door Menno Rechsteiner. Hiermee was het bonuspunt binnen en de ruststand (22-0) bereikt. Na de thee werd het verzet gebroken door tries van Berg en Pieter-Bob Wierenga, de jonge captain van het team. Speciale vermeldingen aan Job Joris Verhofstadt en Romain Raine, die beiden hun 1ste try voor Castricum RC 1 aantekenden. Zachary Jungman en Rechsteiner zorgden voor het slotakkoord, waarbij de laatste en passant de meeste conversies binnen kickte. De eindstand van 62 – 0 is een goede uitslag, echter er had meer ingezeten, waarmee de koppositie na zes wedstrijden nog dichterbij had kunnen komen.

Volgende week is er wederom een verplichte stop in de Lotto Ereklasse, maar geen rust voor de Castricumse Rugby Club. Zoals al eerder aangekondigd wordt op ons eigen sportpark Wouterland de rugby interland Nederland – Litouwen gespeeld, met een KO van 15.00 uur. Het vorprogramma begint om 13.00 uur. Natuurlijk nodigen we iedereen uit om met ons dit hoogstaande en sportieve event mee te beleven. Het wordt druk, dus kom op tijd en laat indien mogelijk de auto staan.

Advertentie