Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets stellen zwaar teleur

Na het onnodige verlies wat de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week leden in Utrecht was het zaak voor trainer Robbert Broers zijn manschappen te prepareren voor het treffen tegen The Pink Panthers in Driebergen. Deze club staat dan wel onderaan de landelijke zondagsklasse maar acteerde vorig seizoen niet onverdienstelijk in de hoger genoteerde zaterdagklasse. Deze middag kon dus alle kanten op met twee clubs die op papier gelijkwaardig zijn.

Dat bleek ook wel, want pas na 25 minuten kwamen de eerste punten op het scorebord. The Panthers kreeg een strafschop te nemen en benutte die ook, 3-0. Het rugbyspel kelderde toen naar een zeer bedenkelijk laag niveau van beide ploegen en kansen werden er nauwelijks gecreëerd. 3-0 was dan ook de ruststand. In de 2e helft was het wederom niet om aan te zien. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. The Panthers vergrootte wel hun minimale voorsprong naar 8-0. Toen besloten The Basstes zich iets meer met het spel te gaan bemoeien, omdat de klok het einde van de wedstrijd deed naderen. Een try en een conversie van Dennis Wagner was voor The Bassets het enige antwoord wat zij die middag gaven, 8-7. Spannender werd het daardoor niet en iedereen leek met deze uitslag goed te kunnen leven. The Panthers namen het zekere voor het onzekere en drukte voor de veiligheid toch nog even een try, 13-7, waarna de spelers van de scheidsrechter naar de warme douche mochten, om daar deze slechte dag van zich te gaan afspoelen.

Voor The Bassets gaat de competitie nu even de kast in. Volgende week ligt de gehele competitie stil i.v.m. een Interland en over twee weken spelen The Bassets in Scotland een oefenwedstrijd tegen Murrayfield Wanderers.

Advertentie