Ingezonden door Mieke Doll:

Rugby Interland Nederland – Litouwen bij de Castricumse Rugby Club!

Zaterdag 9 November opent de Castricumse Rugby Club haar poorten voor de rugby interland tussen Nederland en Litouwen. Deze wedstrijden worden normaal gespeeld op het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam, echter de grasmat op het NRCA wordt in deze periode vervangen door kunstgras. Oude tijden herleven, immers voor de komst van het Nationaal Rugby Centrum, werden de internationale wedstrijden bij de locale rugby clubs gespeeld. Onze prachtige locatie op sportpark Wouterland zal op 9 november het middelpunt zijn van Rugby Nederland zijn. De Cas RC organisatie heeft overleg met de gemeente Castricum in de breedste zin van het woord, haar medebewoners Wouterland en natuurlijk de Nederlandse Rugby Bond en de AER-FIRA om deze prachtige wedstrijd in de 2de divisie A tot een goede eind te brengen. Bij winst in Nederland weer een stapje dichter bij promotie en de Castricumse Rugby Club zal niets aan het toeval overlaten om dit te realiseren. Aan alles wordt gedacht, van parkeren tot het verzorgen van de hospitality door onze keuken/bar ploeg. Geen geringe taak, echter wij doen het met veel plezier.

Het programma zal om 13.00 uur worden gestart met de voorwedstrijd tussen Nederland B en de Leiden Defenders. Daarna volgt de hoofdwedstrijd, namelijk de rugby interland tussen Nederland XV en Litouwen XV om 15.00 uur. De toegang is gratis en wij rekenen op een grote toeloop uit de rugbywereld en ook uit de buurt. Gebeurt toch niet iedere dag dat er in je achtertuin een internationale wedstrijd wordt gespeeld. Dus kom op tijd en indien mogelijk met openbaar vervoer of alternatieven zoals fiets of bijvoorbeeld te voet. Wij heten op voorhand een ieder van harte welkom om samen met ons te genieten van een hoogstaand, uitermate sportief evenement op sportpark Wouterland bij de Castricumse Rugby Club.

Advertentie