Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Theo Beentjes:DIOK spelers naar Israël voor kwalificatiewedstrijd WK rugby 2015

Maar liefst vier spelers van Leidse Rugbyclub DIOK zijn door bondscoach Alex Chang geselecteerd voor de WK-kwalificatie wedstrijd tegen Israël van zaterdag 26 oktober. Vincent Grimbergen is de nieuwe aanvoerder van Oranje, een rol die hij ook bij DIOK vervult. Bij Oranje treft hij naast vaste krachten Leon Koenen en Tom Altink voor het eerst ook Thom de Ruijter. Deze maakt een razendsnelle ontwikkeling door sinds hij begin dit seizoen de overstap maakte van de Bassets naar DIOK.

Aanstaande donderdag vertrekt de Heren XV naar Tel Aviv waar Nederland op zaterdag 26 oktober uit zal komen tegen het Nationale team van Israël. Dit is de eerste wedstrijd voor Nederland voor kwalificatie voor het WK Rugby 2015 in Engeland.

Nederland komt als koploper van ENC-poule 2A uit tegen Israël, dat als leider van poule 2B haar eerste kwalificatiewedstrijd won van Luxemburg. De winnaar van de wedstrijd aankomende zaterdag zal in mei 2014 spelen tegen Duitsland, de leider van ENC-poule 1B. De wedstrijd Israël – Nederland wordt om 15.00 uur plaatselijke tijd (AMS +1) gespeeld op het Wingate Sports Institute en wordt live uitgezonden op de Israëlisch TV. De Nederlandse rugbybond zal via haar site communiceren of en zo ja, waar er een livestream te zien is.

Advertentie