Ingezonden door Yvonne de Water: Hoekse rugbyer Barry Roijen geselecteerd voor Nederland XV vs Israel

Rugby Club The Hookers is als Hoekse vereniging reeds verschillende jaren enorm aan de weg aan het timmeren.
Een professioneel sportcomplex, goede prestaties op het veld en een flinke kweekvijver aan talentvolle jeugd zijn dan ook redenen voor districtsteams om bij deze gerenommeerde club aan te kloppen voor spelers. In het verleden heeft dit er verschillende keren toe geleid dat Hoekse spelers voor Nederland XV (nationale 15-tal) mochten uitkomen.

Momenteel is het de grote 1e rijer Barry Roijen (25) die internationaal zijn debuut mag gaan maken!
Na een flink voortraject is vorige week de uiteindelijke selectie bekend gemaakt door Bondscoach Alex Chang.
Barry maakt hierbij dus deel uit van de groep talentvolle spelers die meegaat naar Tel Aviv, Israel.

Sinds begin september trainde Barry samen met zijn teammaatje Clinton Jansen voor het districtsteam Nederland Zuid en speelde hiermee wedstrijden in The North Sea Cup. In deze Cup word er gestreden om het kampioenschap tussen de 10 beste teams uit België, Duitsland en Nederland. Barry maakte in deze wedstrijden een dermate goede indruk dat zelfs de coaching staff van de Nationale ploeg niet om hem heen kon.

De Nationale ploeg vertrekt op donderdag 24 oktober naar Tel Aviv waar Nederland op zaterdag 26 oktober uit zal komen tegen het nationale team van Israël. Dit is de eerste wedstrijd voor Nederland voor kwalificatie van het WK rugby 2015 in Engeland. Nederland komt als koploper van ENC-poule 2A uit tegen Israël, dat als leider van poule 2B haar eerste kwalificatiewedstrijd won van Luxemburg.

De winnaar van de wedstrijd aankomende zaterdag zal in mei 2014 spelen tegen Duitsland, de leider van ENC-poule 1B.
Uiteraard hopen we Barry in al deze wedstrijden te mogen zien schitteren!

Advertentie