AMSTERDAM – Stadsdeel Nieuw West investeert samen met de provincie Noord Holland en de gemeente Amsterdam ruim 2 miljoen euro in verbeterde faciliteiten voor topsport: rugbyvelden en een tribune in Nieuw West.

Frans Albers van de Nederlandse Rugby Bond zet in Vragenvuur de ambities van de bond uiteen: \”We hebben een top team van de damesrugby die zich hopelijk kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio, maar we willen ook investeren in een heren rugbyteam.\”

D66 deelraadslid Jeroen Mirck vindt dat ondanks dat er slechts 230 leden zijn bij de twee rugbyverenigingen op sportpark de Eendracht, het stadsdeel toch moet investeren in topsport. \”We hebben geen wachtlijsten in Nieuw-West en we trekken met deze investeringen internationale sportwedstrijden aan.\”


In vragenvuur!

http://www.vragenvuur-amsterdam.nl

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 23 oktober 2013

via Vragenvuur: stadsdeel Nieuw-West investeert in topsport – Amsterdam – dichtbij.nl – Amsterdam-West.

Advertentie