Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK blijft na 8-38 winst tegen URC op koers voor play-offs

DIOK heeft zich met een klinkende 8-38 overwinning op de Utrechtse Rugby Club goed hersteld van de nederlaag vorige week tegen koploper HRC. Tegen URC liet DIOK weer zijn vertrouwde spel zien: dominant in de voorwaartsen en met veel snelheid in de backs. In een rommelige wedstrijd stond het bij rust stond al 8-21 voor DIOK, een voorsprong die zij in de tweede helft nog wisten uit te breiden tot 8-38. DIOK handhaaft zich door deze overwinning in de top van de competitie, en blijft daarmee volop in de race voor de play-offs.

DIOK startte voor het eerst dit seizoen met hun jeugdige scrum-half Freek de Romijn in de basis, waardoor Leon Koenen door schoof naar zijn oude fly-half positie. Ondanks deze aanpassingen in de as van het team waardoor het spel soms wat onwennig en rommelig liep, kwam DIOK vandaag vrij makkelijk tot scoren. DIOK wist vooral rondom de rucks te profiteren van de onoplettendheid van URC. Tot drie keer toe kon captain Vincent Grimbergen vanuit een ruck op een paar meter van de Utrechtse tryline scoren. Ook Nic Altink was met twee try’s goed op dreef, terwijl ook Thom de Ruyter een uitstekende wedstrijd speelde in Utrecht. Na een mooie break in het midfield beukte hij ook de laatste verdediger omver, zodat hij zijn allereerste try voor DIOK kon aantekenen. Alleen in de eerste helft moest DIOK 8 punten tegen incasseren, maar over het geheel genomen was DIOK op alle fronten de bovenliggende partij.

Volgende week kan DIOK genieten van een weekendje rust, waarna het op 2 november het team van Eemland (Amersfoort) ontvangt. Dit team heeft weer de weg naar boven gevonden na een teleurstellend verlopen vorig seizoen. Eemland nestelt zich momenteel brutaal tussen de gevestigde namen in de top 6. Dit weekend wist Eemland zelfs regerend landskampioen ’t Gooi te verslaan, dus DIOK kan er op rekenen dat het ook op 2 november een spannende confrontatie gaat worden.

Advertentie