Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets winst op karakter

Na twee weken rust door de bekercompetitie en het heerschap herfst, die vorige week wild om zich heen sloeg konden de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zondag weer de wei in voor een treffen tegen de gepromoveerde zondag afdeling van RC ’t Gooi uit Naarden. Voor deze match waren de messen extra geslepen. Er was een sponsor dag georganiseerd en om bij de top aansluiting te houden moest deze wedstrijd gewonnen worden en dat deden The Bassets dan ook, maar dat ging niet zonder slag of stoot. ’t Gooi, wat voornamelijk bestaat uit buitenlandse gastspelers, legde het vuur aan The Bassets schenen. Op geen enkel moment konden The Bassets afstand nemen van ’t Gooi, die de hele wedstrijd in de slipstream bleven van The Bassets. Dit was zenuwslopend voor de toeschouwers en toen het slotsignaal klonk viel er een last van iedereen af, want op het scorebord stond dat The Bassets 29 punten hadden gescoord door try’s van Tom vd Krogt, Dennis Wagner, Roger Scheffer (2x) en Michiel vd Plas en het rake schopwerk van Bob Koppier (2 conversies), terwijl ’t Gooi niet verder was gekomen dan een score van 22 punten. Met deze uitslag kunnen ze volgende week met een gerust hart op pad naar Utrecht voor de wedstrijd tegen de plaatselijke studenten waar The Bassets nog een appeltje mee te schillen hebben, K.O. 14.30 uur.

Advertentie