Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

Castricumse Rugby Club overtuigend langs Waterland.

De Castricumse Rugby Club heeft goede zaken gedaan vandaag. De Purmerendse Rugby Club Waterland kwam vandaag tekort tegen de Castricumse formatie, die geen enkele tegen score duldde en zelf de nodige tries scoorden (0-43). Het gevecht om de koppositie werd in het voordeel van Hilversum beslist, die Den Haag nipt achter zich liet. De verrassing van de dag, of zat het er al een tijdje aan te komen, was de overwinning van RC Eemland op RC ’t Gooi. The Dukes zetten eenvoudig Oemoemenoe opzij, hetzelfde kan gezegd worden van LRC Diok en the Hookers die respectievelijk Utrecht en Amstelveen versloegen. Na deze ronde staat de Castricumse RC in punten gelijk met koploper Hilversum, welke een beter doelsaldo op haar conto heeft staan.

Met stip op twee!

Gesterkt door het prima optreden in Utrecht ging de formatie uit Castricum vol zelfvertrouwen richting Purmerend voor de laatste Lotto Ereklasse wedstrijd in Oktober. Waterland liet zich echter niet zondermeer naar de slachtbank leiden, immers vorige week werd het eerste punt met hard werken verdiend. Helaas voor de thuisploeg hebben de gasten hun blik naar boven gericht en nemen met minder dan vijf punten geen genoegen. Captain Pieter-Bob Wierenga gaf het goede voorbeeld, dat werd gevolgd door Menno Rechsteiner en Kevin Bakker, waarbij Reichsteiner alle conversies raak kickte en binnen een half uur staat de teller op 0 – 21, wat tevens de ruststand was. De aanvalsgolven bleven ook na de thee beuken op de Waterlandse defensie en Zachary Jungmann zorgde dat in ieder geval het bonuspunt voor vier tries in de pocket belandde. Met tries van Maik Schermer, James Makea en Rechsteiner werd de full time score bereikt. Een lekkere opsteker voor de mannen van Lister Kire en Rodney Hermans zo voor de verplichte stop wegens de kwalificatie wedstrijd van Oranje voor het WK.

Geen Lotto Ereklasse volgende week, er zijn op zondag wel wedstrijden op Wouterland. De Ereklasse gaat op 2 November verder, met de thuiswedstrijd tegen Oemoemenoe. Op 9 November staat de interland Nederland – Litouwen op het programma en deze wedstrijd wordt op sportpark Wouterland gespeeld. Nadere berichtgeving volgt.

Advertentie