Ingezonden door Eefje van der Harst:

DIOK2 boekt eerste overwinning van het seizoen in Leids onderonsje (29-12)

In een Leids onderonsje tussen de rugbyers van DIOK2 en de studenten van LSRG, heeft DIOK2 vrijdagavond haar eerste overwinning van het seizoen geboekt: 29-12

DIOK was in de eerste helft duidelijk gemotiveerder, scherper en sterker dan LSRG. DIOK2 domineerde in de scrums en liet ook aanvallend goed spel zien. Bij rust stond DIOK2 dan ook al met 24-0 voor. In de tweede helft kwam LSRG met twee tries sterk terug, waarbij het kon profiteren van fouten aan DIOK-zijde. Het was daardoor nog even billenknijpen voor DIOK, maar uiteindelijk trok het team met 29-12 toch de overwinning naar zich toe.

Na een moeizame start van de competitie met vijf nederlagen op rij, is deze overwinning een mooie opsteker voor het team. DIOK2 maakt dit seizoen een doorstart, nadat het zich vorig jaar noodgedwongen moest terugtrekken uit de competitie om een blessuregolf in DIOK1 op te vangen. Met een mix van jeugdig talent en ervaren rotten die hun sporen reeds verdiend hebben bij DIOK1, hoopt DIOK2 nu verder door te kunnen bouwen. Het team raakt steeds beter op elkaar ingespeeld en hoopt de komende weken deze stijgende lijn voort te zetten.

Extra speciaal natuurlijk dat de eerste overwinning uitgerekend tegen haar Leidse buurman LSRG behaald werd. Voor coach Iain Krysztofiak had de confrontatie DIOK2-LSRG ook een bijzonder tintje. Als coach is hij verantwoordelijk voor LSRG, maar daarnaast traint hij samen met Robert van der Vlist ook de jongens van DIOK2. Erg lang wakker liggen om de uitslag zal hij dus wel niet. De jongens van LSRG toonden zich ook sportieve verliezers, want ondanks de nederlaag organiseerden zij na afloop een loterij met door Leidse ondernemers gesponsorde artikelen, om zo geld in te zamelen voor het door inbraken geplaagde DIOK. Een prachtig gebaar, dat kenmerkend is voor de saamhorigheid in de (Leidse) rugby community.

Advertentie