Ingezonden door Richard Veldman:
Wageningse rugbyers winnen Limes-derby Betuwe

In een gelijk opgaand duel trokken de rugbyers van Wageningen aan het langste eind in een sportieve doch stevige rugbyderby tegen de Tiel-Bemmel combinatie. Na een ruststand van 10-0 in het voordeel van de Betuwenaren was het uiteindelijk Koos Gruntjes die de winnende try scoorde. Van Gastel benutte de conversie en zette daarmee de eindscore van 10-12 op het scorebord.

Omdat in Wageningen het veld door regenval was afgekeurd werd de Limes-derby in Bemmel gespeeld. De Betuwenaren begonnen sterk door uitstekend werk van scrumhalf Brandenburg. Door na diverse gewonnen scrums de Betuwse nummer 8 de bal op te laten pakken en daarmee Brandenburg te lanceren werd Wageningen regelmatig in de verdediging gedrukt. Ondanks de sterke Wageningse line-out behielden de Betuwenaren het initiatief in de wedstrijd. Een penalty op de 22-meter lijn werd dan ook al in de 10e minuut benut en werd de score op 3-0 gezet. In het vervolg van de eerste helft behield Bemmel-Tiel het initiatief en een slecht verwerkte kick in het try-gebied van Wageningen werd door de Betuwenaren als try benut. Doordat de conversie raak werd geschoten leidden de Betuwenaren met 10-0.

Onder leiding van Marco Kerstholt namen de Wageningers het heft in eigen handen. In de eerste helft werd niet meer gescoord maar in de tweede helft werden de Betuwenaren in het eigen 22-meter gebied teruggedrukt. Op het fysieke Wageningse spel had de Bemmel-Tiel combinatie geen antwoord. Het duurde dan ook niet lang of Emil Lycett kon de eerste Wageningse try drukken. Ondanks dat de conversie werd gemist bleef Wageningen de druk opvoeren en het was opnieuw Kerstholt die voorop in de strijd ging. Uiteindelijk was het Koos Gruntjes die in de 70e minuut de Wageningse inzet beloonde door keihard door de Betuwse verdediging heen te beuken. Doordat Van Gastel bij de conversie het vizier op scherp had, werd er 10-12 op het scorebord geschreven. Ondanks aandringen van de Betuwenaren kwam de score niet meer in gevaar en liepen de Wageningers na een hard bevochten wedstrijd als winnaars van het veld.

Advertentie