Ingezonden door Richard Veldman:
Familierugbydag in Wageningen

Op zaterdag 19 oktober wordt een familierugbydag gehouden op sportpark de Zoom in Wageningen. Kinderen uit Renkum, Wageningen en de Gelderse Vallei kunnen kennis maken met rugby en meer ervaren spelers kunnen de krachten meten met rugbyspelers uit de regio. De spelletjes en rugbytrainingen zijn gratis toegankelijk voor iedereen die met deze nieuwe sport kennis wil maken.

Kleuterrugby

Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar wordt er guppenrugby gespeeld vanaf 10.30 uur. Hierbij staat het plezier maken met de ovale rugbybal centraal. Door spelletjes en baloefeningen wordt kennis gemaakt met rugby.

Jeugdrugby

Voor de oudere jeugd wordt in Wageningen de Gelderse Turven-Mini’s-Benjamins dag gehouden. De Gelderse rugbyspelers in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar krijgen rugbytrainingen en spelen onderlinge rugbywedstrijden. Ook nieuwe spelers kunnen kennis maken met de sport en ervaren hoe leuk het is om rugby te spelen. Het zijn open trainingen die gratis toegankelijk zijn en beginnen om 10:00 uur.

Rugby voor studenten en volwassenen

Uiteraard organiseert rugbyclub Wageningen ook voor volwassenen (+18 jaar) rugbytrainingen. Zowel dames als heren spelen rugby in Wageningen. Sinds september traint al een groep fanatiek en zij spelen vanaf 14:30 uur de eerste echte rugbywedstrijd.

Als je meer informatie wilt of vrijblijvend wil meedoen aan een rugbytraining kun je een e-mail sturen naar jeugdzaken. Meer informatie over rugby of rugbyclub Wageningen is ook te vinden op www.rcwageningen.nl.

Advertentie