Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:Vierde zege voor de Castricumse Rugby Club.

Vandaag was sportpark Rijnvliet, thuisbasis van de Utrechtse Rugby Club het toneel waarop de Castricumse Rugby Club acteerde. Effectief bleek de aanvalsmachine van de gasten, die met 0-46 score van het veld stapten. De overige wedstrijden in de Lotto Ereklasse waren gezien de uitslagen behoorlijk spannend. Koploper Den Haag heeft ten koste van Diok de volle vijf punten gepakt, Hilversum had het lastiger met thuisploeg the Dukes, maar trok wel aan het langste eind. Dit gold uiteindelijk ook voor ’t Gooi, die nieuwkomer Oemoemenoe ternauwernood wist te verslaan. De laatste twee wedstrijden waren ook close. The Hookers wonnen uit nipt van Waterland en Eemland deed hetzelfde in Amstelveen. Met twee punten achterstand op koploper HRC, staan de Duinranders nu gepositioneerd op brons.

Sweet victory!

Na de tweeweekse tussenstop was het weer Lotto Ereklasse dat de klok slaat. De twee weken verplichte rust voor het merendeel van de Ereklasse spelers hebben pijntjes doen vergeten en de meeste teams gaan op bijna volle oorlogssterkte de sportieve strijd aan. Dit is niet anders voor de manschappen van Lister Kire en Rodney Hermans. De Utrechtse Rugby Club heeft het zwaar in de ereklasse en staat nog puntloos onderaan in de rangschikking. De Duinranders tonen echter geen medelijden en zetten vanaf het eerste fluitsignaal druk op de defensie van de thuisploeg. Het zijn dit maal met name de backs die de toon zetten in scorend vermogen van de Castricumse RC. Dat de Castricumse formatie vroeg in de wedstrijd, door een rode kaart, met veertien man komt te staan, heeft ogenschijnlijk geen invloed, door het harde werken van het pack, dat er een schepje bovenop doet. Maar liefst acht tries moet de thuisploeg incasseren, hierdoor nog steviger op de rode lantaarn plaats. De Castricummers klimmen door de overwinning een plekje.

Volgende week gaat het eerste team van de Castricumse Rugby Club richting Purmerend voor de competitiewedstrijd tegen RC Waterland, die vandaag haar eerste punt binnensleepte. Kick off tijd zoals gebruikelijk 15.00 uur.

Advertentie