Ingezonden door Simone de Bruin:
Jonghe Honden wedstrijd NSRV Obelix JH vs. SRC Thor

Nijmegen – Het was gisteren een mooie dag voor rugbyend Nederland, de allernieuwste rugbyers uit Nijmegen en Delft stonden tegenover elkaar. Aangevuld met enkele ervaren spelers om het spel te leiden, stonden er circa 30 enthousiaste Jonghe Honden klaar om te tackelen, te maulen, te scrummen en te rucken; nieuwe begrippen, maar de acties werden fanatiek uitgevoerd.

Ondanks dat de Jonghe Honden elkaar nog maar net kennen (slechts vijf trainingen) werd er als één team gespeeld. Er was sprake van harde commitment, tackles werden gemaakt en er werd veel samengespeeld. Men hield de focus gedurende de hele wedstrijd en zorgde voortdurend voor support, wat veel belooft voor de toekomst van beide clubs. Uiteraard is er ruimte voor verbetering op een hoop punten, maar de Jonghe Honden hebben zeker nog 5 trainingen te gaan voordat de Jonghe Honden Competitie begint.

De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in een 15-7 winst voor NSRV Obelix, waarna de Jonghe Honden werden geïntroduceerd tot de 3e Helft: bier, liederen en eten. Aan de (sterke) verhalen te horen was dit een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Advertentie