Van de Amstelveense website, ingezonden door Naomi Shanks:

Melvin Gale, Jamel Khoudja en Danny Volker zijn na de North Sea Cup wedstrijden van Nederland Noord en Nederland Zuid door bondscoach Alex Chang uitgenodigd voor de selectie van het Nationale team. Uit deze groep van rond de 40 spelers zullen de teams voor de interlands tegen Israël (uit op 26-10) en Litouwen (Thuis in Castricum op 9-11) worden samengesteld. Jim Boelrijk is uitgenodigd voor het development team dat met de A-selectie zal blijven trainen.

De vier ARC spelers kwamen afgelopen zaterdag 5 oktober in actie in den Haag waar de tweede ronde van wedstrijden om de North Sea Cup werden gespeeld.

Nederland Zuid trad met Danny Volker als fly half aan tegen het Belgische ASUB Waterloo. Ze speelde een solide wedstrijd en wonnen uiteindelijk ruim van Waterloo 30-11. Met twee tries waarvan de conversies werden benut door Danny was de half time stand 14-0. In het eerste kwartier van de tweede
helft ging Zuid door een moeilijke fase. Waterloo kwam terug tot 14-8. Daarna pakte Zuid het overwicht weer terug en bracht met drie goed benutte penalty kicks van Danny de stand op 23-11. Met een try en de benutte conversie werd de eindstand 30-11.

Nederland Noord had met RC Boitsfoits uit België ook een sterke tegenstander. In een snelle en harde wedstrijd bleef Noord goed overeind maar moesten de overwinning met 10-21 toch aan de Belgen laten. Noord startte met ARC-ers Jamel Khoudja en Jim Boelrijk in de basis (prop en nummer 5). Zij speelde allebei een prima wedstrijd. Voor de 19 jarige Jim Boelrijk, net hersteld van een schouderblessure, een veelbelovend debuut op dit niveau. Melvin Gale kreeg een invalbeurt in de 2e helft als full back. Noord begon de wedstrijd moeizaam en moest al in de 7e minuut een try incasseren. Na het eerste kwartier kregen ze meer grip op de wedstrijd en raakte ze beter op elkaar ingespeeld. Dit resulteerde in een try. Boifoits benutte drie penalty-kicks. Halftime: 5-14. In de 4e minuut van de tweede helft liepen de Belgen uit naar 5-21. Noord begon daarna aan een brutaal offensief en knokte zich terug in de wedstrijd. Ondanks veel inzet en prima spel van de voorwaartsen lukte het echter niet om de sterke en geslepen Belgische verdediging te slechten. Een verdiende penalty try werd door de scheidsrechter niet gegeven. Pas in de 36e minuut kon Noord een tweede try scoren. Eindstand 10-21.

Onze vier jonge ARC spelers hebben zich tijdens deze internationale wedstrijden goed laten zien en veel ervaring opgedaan. Proficiat met jullie selectie. Op naar jullie eerste cap.

Advertentie