Ingezonden door Yvonne de Water:

Zaterdag 5 Oktober was het weer lekker druk bij Rugbyclub The Hookers.

Ruim 375 kinderen deden op deze zonnige dag mee aan het 13de Jan van Burg toernooi in Hoek van Holland.

Jongens en meisjes uitkomend in 8 teams Turven ( 7/8 jarige ), 10 teams Benjamins ( 9/10 jarige ) en 8 teams Mini’s ( 11/12 jarige ) van 10 verschillende verenigingen speelden onder grote publieke belangstelling alsof hun leven ervan af hing.

De toeschouwers genoten van de mooie sportieve wedstrijden, wedstrijden waarbij de rugby normen en waarden zoals passie en plezier, discipline, kameraadschap en respect voor tegenstanders en refs ( scheidsrechter term in de rugbysport ) zoals gebruikelijk hoog in het vaandel stonden !

Onder de rugbykenners langs de kant viel vooral op dat het niveau van het rugby elk jaar beter lijkt te worden.

Een compliment voor de trainers/coaches van alle aanwezige clubs die dag.

De bar/keuken brigade van The Hookers verdient eveneens een groot compliment. Deze ploeg mensen heeft op het JVB heel wat werk moeten verstouwen om de enorme groep aanwezige spelers en toeschouwers van eten en drinken te voorzien.

Aan het eind van de wedstrijddag waren het Ron Groeneweg en Jan van Burg die op hun gebruikelijke enthousiaste manier de bekers aan de teams uitreikten.

Bij de Mini’s was het de ploeg van RC Delft die na een zinderende finale in de verlenging de Rotterdamse Rugby Club wist te verslaan, de derde plek ging naar de Haagsche Rugby Club.

Bij de Benjamins was het eveneens HRC Den Haag die in een enorm spannende wedstrijd tegen The Hookers na verlenging de cup wist te veroveren waardoor The Hookers genoegen moesten nemen met de 2de plek, in eerste instantie een teleurstelling voor de Hookertjes maar daar was bij prijsuitreiking niets meer van te merken.

De 3de plek ging naar de British school Netherlands uit Voorschoten.

Bij de Turven, de allerkleinsten, ging de eerste plek eveneens naar RC Delft, zij deden goede zaken in Hoek van Holland die dag en versloegen

Diok uit Leiden in de finale wedstrijd. De 3de plek ging daar naar BSN.

Wil je eens kennismaken met rugby, kijk dan eens op onze website www.thehookers.nl en kom eens kijken of meedoen op een training!

Advertentie