Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:DIOK dames vinden in Paul Morris nieuwe topcoach

Het damesteam van Leidse rugbyclub DIOK wordt in het nieuwe rugbyseizoen getraind door toptrainer Paul Morris. Morris is oud speler van profclub de Scarlets (Wales), waarmee hij eind jaren ‘90 op het allerhoogste niveau gerugbyd heeft. Als semi-prof haalde hij met de Scarlet o.a. de halve finale van de Heineken Cup (de Champions League van het rugby). Ook gaf hij in Wales training aan verschillende Eerste en Tweede Klasse clubs en diverse jeugdselecties. Nu neemt hij dus de dames van DIOK onder zijn hoede. Een mooie uitdaging, want het team kent de laatste twee jaar veel aanwas van nieuwe, onervaren speelsters.

Na het vertrek van trainer Fred Moerland, die voor een nieuwe uitdaging koos als bestuurslid Algemene zaken en teammanager bij DIOK1, moest de club op zoek naar een nieuwe trainer voor het damesteam. Met Paul Morris heeft DIOK een meer dan waardige opvolger weten binnen te halen. De dames zelf zijn meteen enthousiast over zijn no-nonsense trainingsaanpak en gevarieerde oefenstof. Net als vorig seizoen komen de DIOK dames uit in de Eerste Klasse – het op een na hoogste niveau in Nederland. Er is afgelopen seizoen veel geïnvesteerd in het opleiden en inpassen van nieuwe, onervaren speelsters. Ook dit seizoen stromen er weer veel nieuwe meiden in bij het team. Aan trainer Paul Morris de schone taak om met zijn ervaring de basics van het rugby over te brengen aan deze dames.

Komende zondag 6 oktober spelen de dames om 15:00 thuis bij DIOK tegen de Hanze Ladies (Zwolle). Alle support is welkom! Adres: Smaragdlaan 101, Leiden.

Advertentie