Ingezonden door Patrick van den Bovenkamp:

29-09-2013 Rugbyclub Gouda 1 vs HRC 3

In een ware thriller tegen mede-titelkandidaat HRC 3 heeft Rugbyclub Gouda de punten in eigen huis weten te houden. Vooraf was al bekend dat HRC niet naar Gouda kwam om bloemetjes te plukken. Sterker, HRC 3 ging vorig seizoen al voor promotie naar de 2e

klasse maar strandde net aan in de promotie/degradatiewedstrijd tegen RUSH. Dit jaar moet het dus écht gaan gebeuren in Den Haag. En met voldoende oud ereklassers in de opstelling beloofde het een heel zware pot te worden voor Gouda.

De 1e helft was duidelijk voor de Hagenaars die, dankzij een try met conversie en twee penalty’s, met een 0 – 13 voorsprong de rust in gingen.

De tweede helft wist Gouda dankzij tries van Friso van der Pijll en Roy Ekkelboom, een conversie en drie penalty’s van captain Rob Revet, terug te komen op een 21 – 13 voorsprong. In de laatste 10 minuten wist HRC nog een try te drukken, waarmee het verliezende bonuspunt voor de ranglijst werd behaald. Eindstand 21 – 18, wederom winst voor RFC Gouda die nu met 4 uit 4 strak bovenaan staat in de 3e Klasse West.

Advertentie