Ingezonden door Richard Veldman:

Rugbyers Wageningen koploper na 3 winstpartijen

Na de winstpartij tegen de Nijmeegse studenten van Obelix gaat Wageningen aan kop in de vierde klasse oost. In een slordig maar voor de neutrale supporter aantrekkelijk duel wonnen de Wageningse rugbyers met 15-25. Opvallend was dat 3 van de 4 Wageningse tries door voorwaartsen werden gescoord.

Vorig seizoen wonnen de Wageningers nog met grote cijfers van de Nijmeegse studenten, maar deze zondag moest hard gewerkt worden voor de punten. Beide teams speelden fel maar waren slordig in de afwerking. Hierdoor werd er fel strijd geleverd op het middenveld. Het was Obelix die de score open brak in de 13e minuut door slecht tackle werk met een try af te straffen. Het duurde niet lang dat Wageningen het heft in handen nam. Lycett benutte in de 19e minuut een penalty en het was Kerstholt die de eerste try drukte voor Wageningen. Na een goede aanval liep hij door 2 tackles heen en drukte de bal met veel geweld tegen de grond.

Het was het begin van een periode dat Wageningen de wedstrijd domineerde. De voorwaartsen speelden gretig en zochten veelvuldig het contact op. In de eerste fase van het spel hield Obelix de verdediging dicht, maar in de opvolgende fasen braken de continu beukende Wageningse mannen door de geelgroene Nijmeegse muur heen. Het waren Koos Gruntjes en opnieuw Kerstholt die ieder met een try de Wageninse overmacht in de voorwaartsen duiden en een onoverbrugbare Wageningse voorsprong op het score bord zetten. In de schaarse Nijmeegse aanvallen werd door een onoplettenheid nog gescoord, maar uiteindelijk was het Van Gastel die met een goede sprint over de lengte van het veld de eindscore van 15-25 op het score bord zetten door de uitstekend fluitende scheidsrechter Alex Chang.

Na de wedstrijd werd zoals het tussen studententeams betaamd hard gezongen en gedronken in de voor rugby zo belangrijke derde helft. Daarin liet vooral de sinds kort voor Wageningen uitkomende Thijs Paping zien hoe belangrijk de sociale activiteiten voor de rugbysport zijn.

Advertentie