Ingezonden door Richard Veldman:
Rugbyers Wageningen verslaan Nijmeegse Wasps

Op een zonnig zondagmiddag wonnen de Wageningse rugbyheren met 27-3 van de Wasps uit Nijmegen. In een gelijk opgaand duel trokken de Wageningers aan het langste eind in een wedstrijd onder leiding van de uitstekend fluitende De Winter.

De Wasps namen al na 10 minuten brutaal met 0-3 de leiding door een toegekende penalty op de rand van 22-meter lijn loepzuiver raak te schieten. Het was tevens het wakker-word belletje voor de Wageningers die beseften dat er geen gemakkelijke punten vielen te halen in deze wedstrijd. Door verdedigend druk te geven kwamen de Nijmegenaren niet tot goed lopende aanvallen. Het was Marco Kerstholt die na een goede spelhervatting op het middenveld het team op sleeptouw nam en door drie tackles heen brak. Hij kon zelf de aanval afronden en voor Wageningen de eerste punten op het scorebord zetten. Wageningen nam het initiatief over en beheerste het middenveld. De voorwaartsen bleven aandringen en het was Imko Gaastra die halverwege de eerste helft de Nijmeegse verdediging doorsneed en de tweede Wageningse try drukte. Opvallend was dat na zijn goede optreden in de voorgaande wedstrijden Koos Gruntjes niet zijn normale niveau haalde waardoor de Wasps in de wedstrijd bleven. Desondanks bleef Wageningen druk uitoefenen op Nijmegen en was het aan eind van eerste helft Jeroen Van Gastel, die na een goede off load van full back Ross Alexander de Wageningers op een 15-3 voorsprong zette.

Na de thee begon Wageningen furieus. Het was opnieuw Van Gastel die, op een voor hem kenmerkende run dwars over het veld, de vierde Wageningse try drukte. De conversie werd benut door Van Dijk In de resterende deel van de tweede helft bleven de Nijmegenaren wel op zoek naar een verlossende try maar kwamen ze nooit in de buurt van de tryline. Uiteindelijk besloot Van Gatel met zijn 3e try van de wedstrijd het lot van de Wasps en kwam de eindstand op 27-3 voor Wageningen. Captain Gerco Niezing beloonde na afloop dan ook het gehele team voor de prestatie en de nog ongeslagen status.

Advertentie