22 september – Mooi weer, veel publiek langs de kant en 2 rugbyteams die beide in deze Twentse derby vol voor de overwinning gingen. Rugbyclub Dragons uit Hengelo-o-o had weer eens een vat vol ervaren spelers leeg geschraapt en kwamen met 20 spelers aan op het Wethouder Horstmansportpark.

De plaatselijke trots had, ondanks de afzegging van een 4-tal spelers op het laatste moment, ook nog 19 spelers om in de wei te brengen.De wedstrijd begon sterk van Enschedese kant, tegenstander Dragons werd vanaf de kick-off sterk onder druk gezet. Het eerste kwartier werd bijna volledig op de helft van de tegenstander gespeeld. Het enige minpunt was dat er niet werd gescoord en wel een boel energie werd verbruikt.Na een kwartier begon de ervaring van Hengelo te werken en werden de rucks erg rommelig van Enschedese kant. We hadden moeite om de bal clean te winnen en de lijn hun werk te laten doen.

Zoals al jaren het geval is, ligt de kracht van Hengelo in de voorwaartsen en van Enschede in de lijn. Na 20 minuten werd het door een fout bij het uitverdedigen 0-5 door een try van Hengelo.

Vrij snel kwamen we door een uitgespeelde lijn en goede support op gelijke hoogte door een try van Twan Spil 05-05. Een paar minuten later stond Hengelo alweer voor, door slechte off-load in de voorwaartsen kon Hengelo de bal oppikken en eenvoudig scoren, stand 05-10.

Na deze try en de nodige aanwijzingen van de tientallen coaches langs de kant ging het beter lopen bij Enschede. De lijn werd veelvuldig gebruikt en ook nog eens op snelheid. Dat hierdoor vrij snel gescoord werd door debutant winger Cedric Noordman was een logisch gevolg, stand 10-10.Vol goede moed begonnen we aan de 2de helft. Waar van alles gebeurde behalve het drukken van try’s. Een ‘zekere’ try van Enschede werd door de ref afgekeurd. Een Enschedese 2de-rijer liet in vrije positie 10 meter voor de trylijn de bal uit zijn handen vallen etc. etc.

Met nog een 15 minuten te gaan kregen we een penalty recht voor de palen ca. 25m afstand. Onze Italiaanse flyhalf Luca Valtulina verzilverde deze kans. Stand 13-10.Met het nodige kunst- & vliegwerk is de overwinning binnen gehaald. Grote pluspunten waren het goede verdedigen, het teamgevoel, de inzet van spelers en tot het einde werd er keihard gewerkt.

Minpunten waren er uiteraard ook, maar dat zijn punten waar we op kunnen en gaan trainen.

Dus, 2 wedstrijden gespeeld en 2 overwinningen, we zijn wel eens slechter begonnen. Volgende week mogen we uit naar Tiel.

via Wedstrijdverslag ERC69 – Dragons / 13-10 – ERC 69.

Advertentie