Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:De Castricumse Rugby Club vindt aansluiting top drie.

Op haar thuisbasis heeft de Castricumse Rugby Club de kraker met RC the Dukes winnend afgesloten. Na tachtig minuten gaf het scorebord 15-8 aan, waarmee er vier punten kunnen worden bijgeschreven op het conto. De Haagsche RC en Hilversum kenden geen genade voor the Hookers en Amstelveen. De confrontatie tussen Diok en ’t Gooi werd in het voordeel van de thuisploeg beslist. Ook Eemland en Oemoemenoe maakten prima gebruik van het thuisvoordeel, ten koste van Utrecht en Waterland. Door de overwinning stijgen de mannen van Kire en Hermans naar plaats vier, met twee punten achterstand op de top drie.

Lekker rugbyweer!

Niet te warm, niet te koud en met van tijd tot tijd een mager zonnetje. Ideaal rugbyweer en met de Lotto Ereklasse wedstrijd tussen CasRC en the Dukes, een garantie voor aantrekkelijk pot van onze geliefde sport. Twee teams met aanvallende en verdedigende impuls gaven de ruim toegestroomde toeschouwer inderdaad een wedstrijd waar alles inzat. Spanning, prachtige aanvallen en puik verdedigend werk. De thuisploeg opende met een rake penalty van Blake Sorensen de score. Vervolgens was het Pieter-Bob Wierenga die samen met Sorensen de ruststand op het scorebord zette. Na rust brachten the Dukes de stand terug tot 10-3 middels een rake penalty. De try van Sorensen later in de wedstrijd werd niet geconverteerd, net als de try vlak voor tijd van de gasten. Met deze laatste try werd wel nog een punt verdiend,welke later in de competitie van doorslaggevend belang kan zijn.

De komende twee weken is het tijd voor de North Sea Cup, alwaar de toppers van het Nederlands rugby zich in twee districten teams zullen meten met de Duitse en Belgische topclubs. Zaterdag 28 september worden op sportpark Berestein te Hilversum (thuisbasis RC Hilversum), de eerste twee wedstrijden gespeeld. NL North start om 14.30 uur tegen Dendermonde en NL South neemt het op tegen Kituro om 16.30 uur.

Advertentie