Ingezonden door Rob Koelewijn:
Bassets leveren 6 spelers aan jong Oranje

Het jeugdlectuur van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim gaat na jaren zaaien nu ook oogsten.Hun jarenlange inzet voor en met de jeugd, resulteert nu in het afleveren van maar liefst 6 spelers aan jong Oranje, dit is loon naar werken en geeft de burger weer moed.

De 6 spelers Willam Jones, Ross Baillie, Brent Krab, Erik Wijten, Fabrice Tshilumba en Zak Nathan spelen bij The Bassets in het oudste jeugd team de Colts. Vele uren, weken, maanden en jaren training en wedstrijden in de nationale competitie en tegen buitenlandse teams die vaak bij The Bassets te gast zijn, heeft deze jongens op dit niveau gebracht. Door de Nederlandse Rugby bond (NRB) waren clinics uitgeschreven en die uitnodiging werd door vele jonge rugby spelers uit heel Nederland aangegrepen om zich “in the picture” te spelen, om zo een kans te maken op de nationale selectie. Voor de vele afvallers was te teleurstelling dan ook groot dat zij buiten de “Oranje Boot” vielen. Voor de 6 Bassets die wel geselecteerd waren was die erkenning al een eer, zodat zij met een glimlach van oor tot oor en hun borst vooruit, zich kunnen voegen aan de elite van jong Rugby Nederland.

Nu het kaf van het koren is gescheiden, begint het echte werk en dat is de voorbereiding naar de Europese Kampioenschappen in 2014. Deze worden dan gehouden in Warsaw Polen. Daar zullen dan ook aantreden tegen de echte grote rugbymachten zoals Engeland Ierland en Wales. Onze Oranje hemden zullen daar hun mannetje staan en zullen vriend en vijand daar versteld doen staan. De 6 talentvolle Bassets gaan er in ieder geval vol goede en gezonde strijdlust de komende maanden tegen aan, op club maar zeker ook op nationaal niveau.

Advertentie