Ingezonden door Eefje van der Harst:

DIOK rolt ook Waterland op (46-17)

Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen heeft DIOK een ruime overwinning geboekt. De DIOK-mannen trakteerden het thuispubliek op een 46-17 overwinning tegen Waterland. Hoewel er veel gescoord werd door DIOK, liep het spel minder soepel dan vorige week. Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam maar DIOK liep voor rust toch al uit naar een comfortabele 27-0 voorsprong. Toen DIOK de score in de tweede helft nog wat opvoerde en er een onoverbrugbare voorsprong op het bord stond, liet het team verdedigend een paar steken vallen. Het slotakkoord was echter weer voor DIOK en met 46-17 mag het team tevreden zijn. So far so good voor DIOK: twee wedstrijden gespeeld, twee gewonnen. Volgende week speelt DIOK thuis tegen regerend landskampioen RC ’t Gooi.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig. DIOK scoorde twee keer uit een penalty, terwijl Waterland een penalty miste. Pas in de 23e minuut begon het spel van DIOK te sprankelen, toen winger Titus Klumper met een simpele sidestep naar binnen zijn tegenstanders op het verkeerde been zette en scoorde. Ineens begon het spel van DIOK beter te lopen. Tom Altink was de volgende die scoorde, dankzij het nuttige voorwerk van Wilnus Versteijnen. Onder aanvoering van de voorwaartsen drukte DIOK daarna meteen door. Vanuit een maul in de Waterlandse 22, strandde Chez Crosby net voor de tryline. Vincent Grimbergen waagde daarop nog een uiterste poging en drukte de bal precies op de lijn. Leon Koenen scoorde wederom de conversie en zo kwam de ruststand van 27-0 op het bord.

De tweede helft begon zoals de eerste: moeizaam. De timing in de lijn was af en toe net niet goed waardoor mooie aanvallen in schoonheid stierven. Eerst was het Nic Altink die vanuit een break van Bas Leupen leek te scoren en niet veel later drukte Richard Manley de bal over de lijn, maar beiden werden teruggefloten vanwege een forward pass. Captain Vincent Grimbergen, die vandaag sowieso opviel door zijn werklust en vermogen om meters te maken, had er na vijftien minuten genoeg van. Op pure wilskracht vocht hij zich over de lijn en met de gescoorde conversie bracht dat de stand op 34-0. DIOK zat in een zetel, en onbewust ging het team iets achterover leunen. Waterland profiteerde van een paar gemiste tackles in het midfield en scoorde zo hun eerste try.

DIOK herstelde zich direct en zette een knappe aanval op uit een diepe kick van Waterland. De Waterlandse defensie was na die kick slecht georganiseerd en fly-half Tom Archer schatte de situatie goed in. Met een perfect getimede pass speelde hij invaller Nick Gordijn vrij, die – nadat hij uit een tackle ontsnapt was – onder de palen wist te scoren. Daarna nam Waterland wederom het initiatief over en met twee tries binnen 5 minuten, waarvan de try uit een chip kick van hun fly-half de mooiste was, wisten zij hun achterstand nog enigszins te verkleinen. DIOK had echter het laatste woord en Chez Crosby scoorde de laatste try van de wedstrijd voor DIOK. Eindstand: 46-17

Volgende week speelt DIOK tegen regerend landskampioen RC ’t Gooi. Dan zal pas echt duidelijk worden hoe het niveau van DIOK zich verhoudt tot de topteams in de competitie. ’t Gooi kent tot nu toe een moeizame competitiestart, dus wellicht dat DIOK met steun van het thuispubliek voor een stunt kan zorgen.

Advertentie