Ingezonden door Mieke Doll:

De Castricumse Rugby Club boekt kleine zege.

De tweede ronde in de Lotto Ereklasse is alweer achter de rug. De Castricumse Rugby Club deed wat het moest doen, wel moeizaam en pakte de winst tegen het altijd lastig te bespelen Amstelveense Rugby Club met 13-3. Den Haag is per vandaag de nieuwe koploper met een prima zege op Oemoemenoe, op de voet gevolgd door Hilversum, die hun 1ste thuiswedstrijd met winst op Utrecht opluisterde. The Dukes en ’t Gooi ontvingen veel tegenstand van respectievelijk Eemland en de Hookers en lieten dan ook een punt achter bij hun gastheren. Diok pakte wel het volle pond, thuis tegen Waterland. De top zes maakte geen fouten en een scheiding begint zich af te tekenen, zei het zeer licht.

Nat en rommelig!

Wat ligt het veld er heerlijk bij. De in overvloed gevallen regen, maakt het gras nog groener. Blijft altijd wel jammer dat een nat veld vaak invloed heeft op de balhandeling, met technische fouten tot gevolg. Beide teams maakten veel van deze fouten, waardoor er scrums over het hele veld werden afgewerkt. Tot twee keer toe verzuimde de thuisploeg de score te openen, maar aan het einde van de eerste helft werd een fout van ARC genadeloos door de voorwaartsen van CasRC afgestraft, met als finishing touch een fraaie try van Roy Schermer ( 5-0). Vlak na de hervatting bracht Amstelveen de score op 5-3, door een slordig weggegeven penalty. De gasten kregen meer van dit soort penalties vandaag, echter de kicker had zijn vizier niet op scherp staan. Er kwam meer rust in het spel van de Duinranders na de rake kick van nieuwkomer Blake Sorensen. Het spel bleef wel op en neer golven, met pogingen in een ieders vijandelijke twenty-five, welke op techische fouten strandden. Het slotakkoord was voor de mannen van Kire en Hermans. Na veel pressie op de defensie van Amstelveen, werd met snel pass-werk captain Pieterbob Wierenga bereikt, die geen moment twijfelde en de eindstand op 13-3 bracht. Direct na deze try vond referee Gert Visser, die de wedstrijd strak en vakkundig leidde, het welletjes. Het was vandaag geen oogstrelende wedstrijd, maar een wedstrijd mooi van spanning, hard en fair. Geen kaarten, geen noemenswaardige blessures.

Zaterdag 21 september komen de Bosschenaren van the Dukes op bezoek bij de Castricumse Rugby Club. Uiteraard heten wij u van harte welkom, de kick off 15.00 uur.

Advertentie