Ingezonden door Rob Koelewijn:

Huzaren stukje Bassets

De wedstrijd die de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week speelde had achteraf een grotere tol geëist dan op het eerste gezicht gedacht werd. Zodoende moest Bassets trainer Robbert Broers al op vele posities met spelers gaan schuiven voor de wedstrijd tegen huizenhoge titelkandidaat DSRC, de studenten uit Delft, die onder leiding staan van oud Bassets trainer Michiel Snijders.

De bezoekers wilden vanaf het start signaal het spel dicteren, maar The Bassets wilden zich niet de les laten lezen. Een fraaie aanval resulteerde in een try voor The Bassets, Max Hoogenboom drukte het leer, 5-0. Lang konden The Bassets niet genieten, een score van Delft en de stand was weer gelijk, 5-5. Het hek was toen van de dam, met een try van o.a. Bassets Jerome van Vuren, conversie en penalty van Joey Vos en een penalty van Delft bracht de stand op 15-8 en zo bleef het tot de rust.

In de 2e rondgang voerde The Bassets de druk op met een try van Leon Wilsen + conversie van Vos, 22-8, dit zette kwaad bloed bij de studenten en lieten The Bassets collectief misgraaien, 22-15. Een aanval uit het boekje vergrootte de marge weer voor The Bassets, Dennis Wagner liep de 27-15 in veilige haven, want in de resterende tijd speelde The Bassets de wedstrijd geslepen uit en pakte ze de volle winst. Het massaal toegestroomde publiek kreeg van de spelers het applaus, want mede door hun steun kraait de haan het hardst op de eigen mesthoop. Deze middag gaf The Bassets een flinke portie zelfvertrouwen voor de wedstrijd van volgende week, dan spelen ze in Den Haag tegen WRC/Te Werve RUFC, K.O. 14.30 uur.

Advertentie