Ingezonden door Mark Verburg:

Per 16 september starten we in Haarlem met een eigen rugbyschool!

Doel van de rugbyschool

De rugbyschool is een reactie op de wens van onze fanatieke jeugdleden om zich intensiever met de rugbysport bezig te houden.

Met zo’n 200 jeugdleden, waarvan 32 spelers die uitkomen voor het districtsteam, vier spelers die zijn geselecteerd voor het Nederlands team U 16 en twee speelsters in het nationale “sevens development” team, kwam snel de wens naar voren om naast breedtesport een programma voor extra gemotiveerde spelers op te zetten. Weliswaar konden de talenten terecht op de Lootschool in Alkmaar (school met aandacht voor topsport) maar voor velen bleek de afstand, de verplichte schoolkeuze en de gemoeide hoge kosten een te hoge belasting.

Met het starten van de rugbyschool proberen we de fanatieke en serieuze Haarlemse spelers de kans te geven om meer en op een hoger niveau te gaan trainen zonder daartoe ver af te moeten reizen. Ook biedt het de spelers de mogelijkheid om een school naar eigen keuze te bezoeken in hun vertrouwde omgeving.

De speler zelf moet de extra belasting kunnen dragen, de schoolprestaties mogen niet afnemen door de rugbyschool, het team waarin de speler speelt gaat voor op de rugbyschool en als dat allemaal klopt, kan een speler op de rugbyschool komen of blijven.

Wat houdt de rugbyschool in?

De spelers krijgen twee keer per week, direct aansluitend na school extra trainingen van toptrainers uit Nederland.

Er zal worden gewerkt aan fysieke en mentale gesteldheid, techniek, tactiek en rugbyinzicht op individueel, positioneel en teamniveau. Ook zal er aandacht zijn voor zaken zoals voeding, fysiotherapie, kennis van sportwetmatigheden, etc.

De trainingen zullen aansluiten op de manier waarop de nationale selectieteams trainen en spelen. De NRB heeft aangegeven dat we een NRB accreditatie zullen krijgen Om die reden zal er dus ook periodiek contact zijn met de selectietrainers.

Verder zullen we de samenwerking met de Schotse rugbyclub Hawick om het niveau en het effect van de trainingen op een zo hoog mogelijk plan te krijgen. Hawick RFC is een van de bekendste rugbyclubs in de wereld. Door de jaren heen zijn 58 spelers van deze club voor het Schotse nationale team uitgekomen.

Aanmeldingen

Op het moment van schrijven van deze brief hebben zich zo’n 30 spelers/speelsters opgegeven over de verschillende leeftijdsgroepen. Door het verrassende hoge aantal zijn we in staat om spelers op hun eigen niveau en met spelers van hun eigen leeftijd te laten trainen.

Officiële opening

Maandag 16 September zal de officiële opening zijn en met grote trots kunnen wij melden dat bij deze opening Phil Leck aanwezig zal zijn. Phil Leck is hoofdcoach van Hawick RFC. Verder is Phil Leck betrokken geweest bij de oprichting van de Nationale Rugby Academie van Schotland.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Mark Verburg (jeugdvoorzitter) op 06 2245 5105.

Met vriendelijke groet,

Dennis Kaart

Voorzitter RFC Haarlem

Op 11 september 2013 07:35 schreef Mark Verburg <mark>:

Goedendag,

Zouden jullie dit willen plaatsen ?

Mark Verburg

Advertentie