Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets tasten af

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim begon zondag de competitie. Na een lange hete zomer, waarin veel was veranderd in de selectie van Bassets trainer Robert Broers, kon hij eindelijk zien hoe zijn spelers voor de dag zouden komen. Het slechte vorige seizoen moest snel in de vergetelheid raken. Toen werd op de slotdag pas handhaving in de landelijke zondagsklasse veilig gespeeld, dit kwam niet door een hechte collectieve prestatie, maar door individuele klasse.

Dat moet dit jaar anders, het team zal zich meer als team moeten opstellen. Vorig jaar waren het haantjes die meer strijd onderling streden dan op het rugbyveld, maar die haantjes zijn gevlogen en er heerst nu in de spelersgroep een prettige serene rust. Nu kunnen alle spelers zich concentreren op het rugby en daarbij ook het plezier weer terug vinden in de rugbysport. De goede resultaten komen er dan weer vanzelf. Zo kwam er in Den Haag weer een gezonde fitte spelersgroep het veld op, om de competitie start aan te gaan tegen het plaatselijke HRC, de club van ex-Bassets spelers Christiaan Heyns, Benjamin Blom en Tertius TerBlance.

Beide ploegen begonnen met hoog opgestroopte mouwen en tasten elkaar de 1e 15 minuten voornamelijk op het middenveld af, totdat HRC het genoeg vond en bracht via een try + conversie de eerst 7 punten op het scorebord. Bassets wilden geen gezichtsverlies lijden. De zware jongens van het pack sloopte diep in Den Haags grondgebied en brachten Bassets winger Hidde vd Berg in stelling en met de bal in de handen is hij een gevaarlijk wapen. Hij zette dan ook voor The Bassets de 1e 5 punten op het bord. Lang konden The Bassets niet genieten, HRC schakelde over in een hogere versnelling en zette de stand tot de rust vast op 19-5, dit spel was op HRC geschreven.

Na de rust veranderde ze dan ook niet van hun strijdplan en brachten de stand naar 26-5. Een man meer situatie van 10 minuten voor The Bassets gaf ruimte en daar wisten ze wel raad mee, een try 26-10. Een stuntje zat er deze middag niet in, HRC kwam niet meer in gevaar. Het werd door een try van Dennis den Dulk en conversie van Bob Kopier 26-17. HRC liet The Bassets nog 1 x misgrijpen en maakte de eindstand 31-17. Toch waren na afloop blije gezichten. The Bassets, het lesgeld dat er betaald is voor deze wedstrijd, zal zich snel terug betalen, hopelijk aankomende zondag al dan spelen The Bassets thuis tegen Ascrum uit Amsterdam, K.O. 14.30 uur.

Advertentie