Ingezonden door Gerwin Elands:

Voor de competitie in de derde klasse Noordwest begonnen de senioren van RCDH vandaag in Purmerend tegen RC Waterland. Na een harde pot rugby moest in de thuisclub toch de winnaar worden erkend. Wederom lukte het een dominerend RCDH maar niet om alle moeite om te zetten in punten. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door de thuisploeg met 45-19

Tegenvaller tijdens training.

Inmiddels druppelen nieuwe spelers voor RCDH binnen, maar bij deze wedstrijd kon er bijna geen gebruik van worden gemaakt. Afgelopen training raakte één van deze spelers helaas geblesseerd aan zijn hamstring en kon dus niet aantreden. Daarbij waren er nog een aantal herstellend of aan het werk, waardoor heel onverwachts het team af moest reizen met slechts 15 spelers.

Slechte start zonder invloed.

Na de kickoff leek het even een walkover te worden. Het was Purmerend die als een sneltrein over het veld raasde en vrij snel de eerste score tegen Den Helder wist te drukken. Maar ondanks deze tegenslag lieten de mannen niet het hoofd zakken. Na de spelhervatting was het aanbeeld ineens andersom. Met leuk uitziende aanvallen wist het team steeds dichter bij de trylijn van de tegenstander te komen. Maar net als vorige keren miste het steeds weer aan het einde de afmaker. De verdediging van Purmerend hield stand en kon zelfs gebruik maken van de fouten die RCDH maakte. Hierdoor liep het thuisteam langzaam uit naar 26-0.

Sterke scrum als basis voor brede aanvallen.

Verrassend was de kracht van de voorwaartsen van RCDH. Ondanks dat diverse spelers niet op hun eigen plek speelden leek de samenwerking als pack een enorm voordeel te geven tegenover Purmerend. Maar de bal kon iedere keer maar moeilijk bij de snelle jongens gebracht worden door de druk van de scrumhalf van de thuisploeg. Door meer gebruik te maken van de laatste man in de scrum veranderde dit. In de eerste helft leverde dit zelfs de eerste score voor RCDH op. Na een scrum liep Gerwin Elands richting de flyhalf van de tegenstander. Max Borsboom sneed keurig binnendoor en ontving de bal op snelheid. Vervolgens had hij bijna vrij baan tot in het trygebied van de tegenstander. Roy Oldeboom wist de score te verzilveren en maakte het 26-7.

Tweede helft.

De tweede helft gaf een gelijk beeld van de eerste. Steeds weer stond RCDH vlak voor de trylijn van Purmerend. Maar de verdediging van de thuisploeg hield goed stand. Minder goed dan in de eerste helft, routinier Walter Cuijpers wist namelijk nu wel aanvallen af te maken met scores. Tot twee keer toe werd hij op snelheid gebracht en liep hij zijn tegenstander eruit. Roy Oldeboom wist één van deze scores ook nog te verzilveren en Den Helder kroop terug naar een 26-19 stand.

Alles gegeven.

Maar het hoge tempo van de wedstrijd begon aan de kant van RCDH zijn tol te eisen. Doordat het team steeds weer in de aanval was geweest en niet beschikte over de noodzakelijke wissels om het team fit te houden zakte het tempo in. Aan de kant van Purmerend hadden ze wel 7 wissels en die werden ook goed gebruikt. Hierdoor duurde de tweede helft voor RCDH net 15 minuten te lang. Op rap tempo brak de thuisploeg tot drie keer door en liep hiermee uit naar een eindstand van 45-19.

Advertentie