Ingezonden door Eefje van der Harst:

In de openingswedstrijd van het seizoen hebben de heren van Leidse rugbyclub DIOK meteen hun visitekaartje afgegeven door met ruime cijfers te winnen van de Hookers (7-44). DIOK maakte het spel op de helft van de Hookers en scoorde voor rust al drie try’s. Dat DIOK voor rust nog een try tegen kreeg was jammer, maar niet meer dan dat. DIOK kwam in de rest van de wedstrijd namelijk geen moment in de problemen en had aanvallend voortdurend het overwicht. Als DIOK in de afronding wat meer scherpte had getoond dan had de score zelfs nog ruimer kunnen uitvallen. Maar voor een eerste wedstrijd van het seizoen tegen een stugge ploeg als de Hookers, was deze uitslag meer dan behoorlijk.

In de openingsfase was het winger Titus Klumper die de eerste try van de wedstrijd op zijn naam mocht schrijven, waarna ook captain Vincent Grimbergen en Andre Baya de bal over de lijn kregen. Dankzij een conversie en gescoorde penalty van Leon Koenen liep DIOK zo al snel uit naar een 0-20 voorsprong. De concentratie bij DIOK verslapte toen even, waardoor de Hookers tegen het spelbeeld in ook nog een try wisten te scoren. Met 7-20 gingen de teams de rust in.

De tweede helft kende een vergelijkbaar spelbeeld: DIOK domineerde op alle fronten en hield voortdurend druk op de Hoekse defensie. DIOK ging het driftig op zoek naar een bonuspunt voor de 4e gescoorde try. Maar misschien was het team wel iets te gretig, want in de afronding wilde het aanvankelijk maar niet lukken. Uiteindelijk was het fly-half Thom Archer die het scorebord weer in beweging kreeg door een knappe dropgoal binnen te schieten. Dat gaf DIOK net weer het zetje dat het nodig had, want niet veel later kon Tom Altink de bevrijdende vierde try scoren. Ook de conversie van Leon Koenen ging raak. In de slotfase liep DIOK nog verder uit. Uit een 5m lineout was het Wilnus Versteijnen die op stoom kwam, waarna Vincent Grimbergen zijn tweede van de middag kon aantekenen. 5 minuten later was het invaller Alex Barnas die vanaf eigen helft doorbrak en op volle snelheid naar de tryline denderde. Daar strandde zijn mooie run, maar 2 snelle rucks later was het Tom Altink die zijn tweede van de middag liet noteren. Met de rake conversie van Leon Koenen erbij bracht dat de eindstand op 7-44.

Lekker om de competitie te beginnen met een klinkende overwinning. De cijfers verhullen enigszins dat er nog genoeg is om aan te werken, maar het vertoonde spel geeft wel vertrouwen richting het vervolg van de competitie. Volgende week zaterdag ontvangt DIOK in haar eerste thuiswedstrijd de heren van RC Waterland (Purmerend), en dan zal DIOK voor haar thuispubliek willen laten zien dat het een mooi seizoen gaat worden

Advertentie