Ingezonden door Richard Veldman:

===Verslag RCO Harlequins-Rugbyclub Wageningen===

Zuinige overwinning Wageningse rugbyheren

In een spannende wedstrijd hebben de heren van rugbyclub Wageningen een 0-24 overwinning geboekt tegen RCO Harlequins in Oldenzaal. Bij rust was de stand 0-5 door een try van Van Gastel, maar in de 2e helft beslisten de Wageningse driekwarters de wedstrijd door tries van Alexander, Jungs en opnieuw Van Gastel.

De kracht van de Harlequins ligt in de ervaren voorwaartsen en in de eerste helft zetten ze veel druk door de zware mannen het vuile werk te laten opknappen. Wageningen moest alle zeilen bij zetten in de verdediging maar hielden de tryline vrij. Door goed verdedigen kwamen de Oldenzalers niet over de tryline. Zodra de Wageningse driekwarters de bal kregen was er direct dreiging. Het was dan ook Van Gastel die, na een voor hem kenmerkende run over het veld, de bal in de hoek van het veld de eerste try drukte.

Het eerste kwartier van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Kantelpunt was een gele kaart en 10 minuten straf voor de Wageningse fly half. Ondanks de man minder situatie en verdedigen op eigen helft benutte Wageningen een onoplettenheid in de Oldenzaalse defensie en kon full back Jungs scoren. De conversie recht voor de palen werd benut door Van Dijk waardoor de stand op 0-12 kwam. Wageningen zette direct door en bleef aanvallen. Het was Alexander die na een goede aanval over de volle breedte van het veld de score verder deed oplopen. Uiteindelijk was het Van Gastel die met zijn tweede try de eindscore van 0-24 op het score bord zette. De Oldenzaalse voorwaartsen kregen tenslotte geen kans meer om het harde werken om te zetten in punten. Al met al een hard bevochten overwinning voor rugbyclub Wageningen aan het begin van het nieuwe seizoen.

Advertentie