NL Rugby U 20 wint vanTsjechië in de finale. Maarten van Osch, Rik van Balkom en Norbecio Mambo speelden de hele wedstrijd. De eerste tien punten werden gescoord door Danny Volker van Amstelveen (penalty en een converted try).

Norbecio maakte de volgende try voor Nederlands vanuit een cross kick van Danny. Het vele oefenen met de side stepmaster Richard van den Broek is dus niet voor niks geweest. In de tweede helft opende Norbecio de score voor Nederland uit een snelle break met Melvin Gale van Amstelveen. Hij kon nog even naar huis bellen voordat hij de try drukte. In de tweede helft ging nog een aantal zaken mis en de kapitein moest zijn mannen een paar keer flink toespreken.
In deze wedstrijd werd slechts drie keer gewisseld en Jop van de Laar kwam helaas niet tot spelen toe.

In deze wedstrijd werd slechts drie keer gewisseld en Jop van de Laar kwam helaas niet tot spelen toe. Kevin Bakker van Cas volgens velen de Man of the Match scoorde de laatste NL try. Een prachtig toernooi en eindelijk een bekroning op het werk dat voor velen van deze jongens twee jaar geleden in Frankrijk met de U18 begon.

Bijgaand nog een foto van de trotse en voldane Dukes spelers na het behalen van de overwinning in Praag.

Op de foto van links naar rechts;
Captain Maarten van Osch, Jop van de Laar, Norbecio Mambo en Rik van Balkom.

Advertentie