Om te vieren dat de Schager Rugbyclub RUSH 35 jaar bestaat en beide clubs bijna net zo lang als samenwerken, waren alle spelers van RCDH en oud-spelers met aanhang uitgenodigd om dit te vieren met een wedstrijd en barbecue. Voor RCDH was dit gelijk een mooie gelegenheid om net voor de competitie een wedstrijd te spelen.

Samenwerking

Nog steeds werken beide clubs veel samen. Momenteel is RUSH weer bezig met het werven van jeugd. Elke woensdag trainen deze jonge sporters samen met hun counterparts uit Den Helder. Ook zullen zij dit seizoen samen spelen op de zaterdagen.

Jubileumwedstrijd in drie delen

De wedstrijd van vandaag was opgedeeld in drie samenstellingen. Als eerste waren de senioren aan de bak om een mooie pot neer te zetten voor de toeschouwers. Dit lukte zeer goed voor Den Helder. Verrassend hield het team hun tegenstander lange tijd op de helft van Schagen. Enkel door fouten in de persoonlijke handelingen en het harde verdedigen van RUSH bleef een score uit. Deze foutjes maakte de thuisploeg echter niet en deze wist zodoende uit te lopen naar een 21-0 voorsprong. Na veertig minuten was het de beurt aan de veteranen. Voor Den Helder kwam de oudste met 65 jaar het veld binnenlopen. Deze speler Kees Schrieken heeft ook een lange geschiedenis met beide clubs, niet enkel als speler maar ook als trainer. Toch kon al deze ervaring niet voorkomen dat de mannen van RUSH wisten uit te lopen naar een 33-0 voorsprong. En na een lange twintig minuten was het de beurt aan de Jonge Honden om de eer te redden.

Eervol ten onder

Het was de spelers van RCDH er zeer aan gelegen om in ieder geval niet met een 0 te verliezen. Maar het snelle brede spel van RUSH eiste zijn tol. Het spel leek steeds meer statisch te worden en aanvallen werden steeds minder vaak op volle snelheid uitgevoerd. Op het teken van de scheidsrechter dat de laatste actie begon vanuit een penalty voor Den Helder op twintig meter voor de Schager trylijn probeerde Den Helder nog eenmaal een wanhopige poging uit. Door de penalty snel te nemen werden de eerste tien meter overbrugd, vervolgens kon Ron Deinum op volle snelheid de verdediging nog tien meter achteruit zetten waarna hij Roy Oldeboom wist aan te spelen die met een snoekduik de gehate 0 veranderde in een 5. Ron Deinum nam vervolgens de conversie en maakte er nog 33-7 van.

Wicher Oldeboom fonds

Roy Oldeboom is één van de jonge spelers van RCDH. Maar zijn rugby geschiedenis is al veel ouder. Zijn vader was namelijk één van de beste fullbacks die het Nederlands team tot nu toe gekend heeft. Wicher Oldeboom begon bij de oprichting van RCDH met rugby en ontpopte zich als een uitzonderlijk talent. Uiteindelijk verdween hij naar Castricum om op het hoogste niveau in Nederland mee te kunnen doen. In 2003 overleed hij aan een hartaanval. Omdat RCDH momenteel weer diverse talentvolle jeugdspelers heeft rondlopen is er besloten om een fonds op te richten die deze jeugdspelers een bijdrage kan verlenen bij bijvoorbeeld stages in het buitenland. Aanstaande woensdag is de tenaamstelling van dit fonds met een uitreiking aan Marciano Pocorni door de weduwe van Wicher Oldeboom.

Advertentie