Net als de afgelopen jaren was het Hans Verstegen toernooi op zondag 18 augustus een goed bezet internationaal toernooi. Met 16 heren teams uit Nederland, Duitsland, Engeland en België werd er gestreden om de Hans Verstegen beker.

Oemoemenoe ging wederom met een gecombineerd team van zowel eerste team als tweede team spelers naar het toernooi bij rugbyclub Octopus in Uden. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Gent België. Anthony Flint wist in de eerste minuut al een doorbraak te forceren. Oemoemenoe wist een aantal keer een goede aanval op te zetten en won de eerste wedstrijd met 24-0. Helaas kon Joey Luitwieler door een blessure niet verder meer meedoen met het toernooi. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij niet op tijd hersteld zijn voor de eerste competitiewedstijd op 7 september a.s. tegen Hilversum.In de tweede wedstrijd tegen Tilburg, kon Isaac Mgunomo zijn debuut maken, de wedstrijd werd met winst voor Oemoemenoe afgesloten met 19-0.

Door goed voorwaartsenwerk van Quinten van Dijk en Jordan Kersten kregen de driekwarten veel kansen en werd ook deze wedstrijd tegen Oisterwijk afgesloten met 30-0. De laatste wedstrijd in de poule tegen Te Werve 1 werd wederom met winst afgesloten, 36-0. De conversions werden genomen door Laurent Legrand.

Oemoemenoe kwam als poulewinnaar in de kwart finale uit tegen Den Haag 1. Den Haag, op volle sterkte, en de latere winnaar van het toernooi, winst de overwinning te behalen door 4 keer een try te scoren, eindstand 20-0. De wedstrijd om de derde en vierde plaats tegen “the Dukes”werd met 30-0 in het voordeel van Oemoemenoe beslist. Met uiteindelijk vijf gewonnen wedstrijden kon Oemoemenoe het toernooi afsluiten met een welverdiende derde plaats.

via Heren Oemoemenoe derde op het Hans Verstegen toernooi Uden | Sport | De Faam | dé Weekkrant.

Advertentie