Ingezonden door Ginny Hamilton:
Het politierugbyteam van Nederland heeft zich tijdens de World Police and Firegames in Noord- Ierland met een bronzen medaille flink in de kijker gespeeld

De spelen

De World Police and Fire Games is een tweejaarlijks sportevenement voor medewerkers van de politie, brandweer, het gevangeniswezen en diensten van grensbewaking. In 2013 vonden de WPFG plaats in de periode 1 tot en met 10 augustus. In totaal werden 56 sporten beoefend met deelneemers uit 67 landen

Verloop van het toernooi

Rugby stond geprogrammeerd op 7,8 en 9 augustus. Nederland kende in de poulewedstrijden op de eerste twee speeldagen tegenstanders uit New York, Canada en Frankrijk. Met 3 winst- en één nipte verlieswedstrijd ging het team op 9 augustus vol vertrouwen de halve finales in.

Na verlies op Wales werd later op de dag gestreden om de 3e en 4e plaats. Tegenstander was Montreal, waarvan in de poulewdstrijden met 5-0 van was verloren.

Vanaf het fluitsignaal was Nederland oppermachtig. Het team steeg boven zichzelf uit en Montreal kwam niet aan haar eigen spel toe. Met een overtuigend 34-5 was Nederland onder leiding van captain Gijs van der Pol (ARC) terechte winnaar van brons. Speler van het toernooi voor Nederland was Daan Coumans (Obelix). Zie voor meer informatie over het toernooi en de resultaten: http://www.2013wpfg.com/2013-sports/rugby en http://thefrontrowunion.com/2013/08/2013wpfg-7s-rugby-tournament

Waar een klein land groot in kan zijn

Winnaar van het toernooi was Nieuw Zeeland. Maar Nederland heeft zowel qua prestatie als qua sportiviteit van zich laten horen: daar waar teams tekorten hadden vulde Nederland aan en kreeg daarmee de titel team of the tournament.

Toekomst
Met deze WPFG slaat het politieteam een nieuwe weg in. Na een aantal jaren bouwen kunnen we nu spreken van continuiteit binnen het team en het kader (mede door inbreng van trainer/ coach Pien Selbeck). Daarom durven we onze pijlen nu al te richten op deelname aan de WPFG in 2015, in Fairfax (Virginia). De komende twee jaar zijn er verschillende evenementen waar we aan deel gaan nemen. Dit zijn zowel 10’s als 7’s wedstrijden. Volgend jaar juli staat in ieder geval deelname aan de Europese editie van de WPFG, de European World and Firegames in Brussel op het programma en natuurlijk zijn we er ook weer tijdens de Warriorscup in mei.

Bijvangst voor rugby Nederland

Een van de doelen van politierugby Nederland is het laagdrempelig aanbieden van deze mooie sport aan politiecollega’s en het draaien van mooie evenementen. Maar we zijn blij om te melden dat meer en meer collega’s zich ondertussen aansluiten bij rugbyclubs in hun omgeving.

Kom ons versterken

Er is slechts een kleine selectie van politierugby Nederland afgereisd naar Belfast, maar het politierugbyteam bestaat uit een veel grotere groep politiecollega’s uit het hele land. Rugbyers die werkzaam zijn bij de politie zijn van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten. Neem contact op via politierugby@gmail.com of telefonisch via 06-31025487 (G. Hamilton)

Advertentie