Oemoemenoe wint toernooi te Haarlem

Middelburg – Zondag 11 augustus heeft een combinatieteam van Oemoemenoe deel genomen aan een vriendschappelijk toernooi te Haarlem. Oemoemenoe werd ingedeeld in een mix poule van teams uit de ere- en eerste klasse.

Er is gekozen voor een mix team van eerste team en tweede team spelers van Oemoemenoe. Op deze manier kon coach Brian Hendry kijken naar de kwaliteit van de tweede team spelers. Het eerste team van Oemoemenoe komt volgend seizoen uit in de ereklasse en het tweede team komt uit in de vierde klasse. Het is van belang dat de tweede team spelers aansluiting hebben bij het eerste team. Dit toernooi gaf Hendry de mogelijkheid om niet alleen te kijken naar de spelers maar Hendry kreeg zo ook een indruk van de teams in de ereklasse.In de eerste wedstrijd kwam Oemoemenoe uit tegen eerste klasse team Bassets Sassenheim. Deze wedstrijd was tevens het debuut van Anthony Flint en Christopher Lyall, de spelers uit Nieuw Zeeland en Schotland. Mede door scores van Flint werd er van de Bassets gewonnen met 31-13. Tijdens de wedstrijd tegen Utrecht, ereklasse team, kon Deniel van der Waal in de laatste minuut de winnende try scoren. Eindscore 19-15. Met wederom winst tegen Haarlem sloot Oemoemenoe het toernooi af.Volgende week neemt Oemoemenoe deel aan een internationaal toernooi te Uden Op dit toernooi zal Oemoemenoe andere ereklasse teams ontmoeten naast diverse teams uit Engeland, Duitsland en Belgie. Het is een sterk bezet toernooi, aldus coach Hendry en daarmee dus een goed “oefentoernooi”voor de selectie.

via Oemoemenoe wint toernooi te Haarlem (De Faam; dé Weekkrant).

Advertentie