Ingezonden door Rob Koelewijn:
Bassets Hooker vertrekt ook naar DIOK

Wederom vertrekt er bij rugbyclub The Bassets uit Sassenheim een speler naar de rugbybuur DIOK in Leiden. The Bassets worden er zo langzamerhand moedeloos van, dat zelf opgeleiden spelers naar de grote clubs in de regio vertrekken. Benjamin Blom en Christian Heijns vertrokken in het recent verleden naar HRC in Den Haag, Vincent Grimbergen en Tom de Ruiter vertrokken naar DIOK in Leiden en in hun kielzog verhuist nu Remco de Jong met hun mee. Met deze spelers in eigen gelederen zouden The Bassets lachend kampioen in de 1e klasse worden, maar nu moet hoofdtrainer Robert Broers het zonder deze kwaliteit spelers zien te rooien. Het spelersmateriaal, wat hij nu tot zijn beschikking heeft is erg enthousiast en zullen Broers zeker niet teleur gaan stellen, want de wil is er zeker, maar of dit genoeg zal zijn om het degradatie spook uit Sassenheim weg te houden valt nog te bezien. De concurrentie van de andere clubs in de altijd spannende 1e klasse zal weer moordend zijn en zullen de uitgedunde Bassets selectie het leven zuur gaan maken. Broers zal kunst en vliegwerk moeten gaan uithalen om zijn trouw gebleven spelers in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen de fijne kneepjes van het rugby vak te leren. Veel tijd is daar niet voor, want het nieuwe seizoen staat al aan de voordeur te kloppen en begint op 8 september met de loodzware wedstrijd HRC versus The Bassets in Den Haag.

Advertentie